Smiltēns: Attālums nav šķērslis Latvijas un Kostarikas ciešai partnerībai. (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns
Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns Foto: Zane Bitere / LETA

Demokrātiskajai pasaulei jāgatavojas ilgstošai pretstāvei, jo Krievijas politika savu imperiālistisko raksturu demonstrējusi jau  gadsimtiem, tā tiekoties ar Kostarikas prezidentu Rodrigo Čavesu-Roblesu, sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS).

Kā informēja parlamenta Preses dienests, Smiltēns atzīmēja, ka Latviju un Kostariku šķir liels attālums, taču tas nav šķērslis abu valstu ciešai partnerībai.

Patlaban līdzīgi domājošu valstu sadarbība ir nozīmīgāka nekā jebkad, aizstāvot brīvību, demokrātiju un likumos balstītu starptautisko kārtību, atzīmēja Latvijas politiķis.

Saeimas priekšsēdētājs augstu novērtēja Kostarikas stingro atbalstu Ukrainai cīņā pret Krievijas agresiju.

Kostarikas prezidents pauda pārliecību, ka valsts ir nostājusies vēstures pareizajā pusē, un arī starptautiskajās organizācijās aktīvi iestājas par Ukrainu. ANO Ģenerālā asambleja ir pieņēmusi sešas rezolūcijas saistībā ar Krievijas agresiju Ukrainā, un Kostarika tāpat kā Latvija visos balsojumos tās atbalstīja.

Saeimas priekšsēdētājs atzina, ka Krievijas pilna mēroga iebrukums ir saliedējis arī Rietumu sabiedrotos. NATO 5.pants ir "izliets tēraudā un piepildīts ar tehniku un karavīriem, kuri ir gatavi aizstāvēt katru alianses centimetru", akcentēja Smiltēns.

Kostarikas prezidents pauda ieinteresētību attīstīt ciešākas ekonomiskās saites ar Eiropas Savienību un Latviju. Mūsu valsts saskata sadarbības perspektīvas vairākās nozarēs, īpaši, informācijas un komunikāciju tehnoloģiju jomā, atzīmēja Saeimas priekšsēdētājs.

Šī ir Kostarikas prezidenta Rodrigo Čavesa-Roblesa pirmā vizīte Latvijā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu