Sāks iztiesāt atlaistās "Vaivaru" vadītājas Nulles strīdu ar Veselības ministriju par viņas cieņas aizskaršanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Anda Nulle
Anda Nulle Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas pilsētas tiesa Daugavgrīvā pirmdien plkst.12 sāks iztiesāt pērnā gada rudenī no amata atstādinātās Nacionālā rehabilitācijas centra (NRC) "Vaivari" valdes priekšsēdētājas Andas Nulles iesniegumu pret Veselības ministriju (VM).

Nulles ieskatā aizskarts viņas gods un cieņa, kā arī atstādināšanas laikā izplatīta nepatiesa un maldinoša informācija.

VM notikušajā NRC "Vaivari" dalībnieku ārkārtas sapulcē tika nolemts saistībā ar uzticības zaudēšanu Nulli atsaukt no amata. Kā medijiem izplatītajā paziņojumā skaidroja VM toreizējā valsts sekretāre Indra Dreika, Nulle nevarot strādāt labākajās rehabilitācijas centra interesēs, jo iesaistītas esot arī viņas privātās intereses. Savukārt valsts kapitālsabiedrība strādā nevis savu un sev uzdoto mērķu realizācijai, bet gan plāno savu rīcību saistībā ar sava personāla interesēm. Uz to arī norādot pieteikumi projektiem, kas ir tieši gatavoti ar valdi saistīta nomnieka interesēs, turklāt izskatās, ka bez izsvērtas un dokumentētas idejas, kādēļ tieši šādiem projektiem pieteikumi tiek gatavoti.

Nulle aģentūrai LETA atzina, ka vērsusies tiesā par cieņas un goda aizskaršanu, maldinošu ziņu izplatīšanu no VM puses, nevis par faktu, ka viņu atstādināja no valdes priekšsēdētājas amata. Viņas vērtējumā, VM medijiem izplatījusi nepatiesu informāciju, un tas ir nepareizs signāls gan sabiedrībai, gan kolēģiem veselības aprūpē.

"Es to daru, jo ja cilvēkam ir vara vai visatļautība, un viņš var atļauties izplatīt melīgu, nepatiesu un maldinošu informāciju - tas tā arī paliek. Tas ir nepareizs signāls sabiedrībai un maniem kolēģiem," savu lēmumu skaidroja Nulle.

Par šo atkārtoti pie Valsts prezidenta, Ministru prezidenta un veselības ministres vērsusies arī Latvijas Ārstu biedrība (LĀB), kas uzsver, ka nav pieļaujams, ka VM pati sagatavo ziņojumu, kas satur nepatiesas ziņas un apzināti grauj spēcīga kandidāta reputāciju, lai radītu pamatu tā izslēgšanai no konkursa uz NRC "Vaivari" valdes priekšsēdētājas un valdes locekļu amatiem.

LĀB atkārtoti vērš uzmanību, ka VM savu pēkšņo lēmumu atstādināt Nulli pamatoja ar interešu konflikta situāciju, lai gan ārste esot ievērojusi iepriekš pašas VM un KNAB dotos norādījumus un rīkojusies KNAB noteiktā tiesiskā risinājuma ietvaros.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu