Rīgas vicemērs: Galvaspilsētā iezīmējušies vairāk nekā 30 prioritārie darbi (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Edvards Ratnieks
Edvards Ratnieks Foto: Lita Millere/LETA

Rīgas vicemērs, "Nacionālās apvienības/Latvijas reģionu apvienības" (NA/LRA) frakcijas politiķis Edvards Ratnieks vēstīja, ka Rīgā iezīmējušies vairāk nekā 30 prioritārie darbi, un norādīja, ka par tiem visām iesaistītajām pusēm būtu jāvienojas kopīgi.

Sarunās par jaunu Rīgas domes vadību iesaistīti līdzšinējā koalīcijā pārstāvētie "Jaunā vienotība" (JV), NA/LRA un "Kods Rīgai" (KR), kuri sevi uzskata par nākamās koalīcijas kodolu, kā arī frakcija "Par/Progresīvie" (PP),.

Vaicāts par darāmajiem darbiem, Ratnieks un arī iepriekš Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Vilnis Ķirsis (JV) pauda, ka iezīmējušies vairāk nekā 30 svarīgākie darbi.

NA/LRA politiķis atzīmēja, ka nebūtu pareizi izcelt tikai atsevišķus no paveicamajiem darbiem. Reizē kā piemērus viņš minēja Uzvaras parka un Arkādijas parka labiekārtošanu un pārejas uz mācībām latviešu valodā nodrošināšanu.

"Par/Progresīvie" (PP) frakcijas vadītājs Mārtiņš Kossovičs iepriekš bija norādījis, ka JV, NA/LRA un "Kods Rīgai" ir izveidojuši 20 balsu bloku, tāpēc viņu pusē arī ir iniciatīva piedāvāt Rīgas mēra amata kandidātu.

Ratnieks, to komentējot, atzīmēja, ka runa nav tikai par lielāku balsu skaitu, bet arī par to, ka PP jau ir izmantojusi savu iespēju iepriekšējos gandrīz trīs gados, kad Rīgu vadīja viņu pārstāvis Mārtiņš Staķis (PP).

Otrdien, 25.jūlijā, plkst.10 NA/LRA piedalīsies četru pušu sarunās. Savukārt attiecībā PP aicinājumu uz divpusējām sarunām ar NA/LRA piektdien vēl esot daudz laika izlemt, kā rīkoties, skaidroja Ratnieks.

Kā ziņots, Kossovičs norādīja, ka "Progresīvajiem" būs svarīgs partneru virzītā mēra amata kandidāta redzējums par paveicamajiem darbiem. Ja trīs pušu kodolam tomēr neizdotos vienoties par Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidātu, tad PP gatavi piedāvāt savu pretendentu, atzīmēja Kossovičs.

Paredzēts, ka šonedēļ turpināsies visu četru pušu tikšanās, tāpat notiks arī kādas no "Progresīvo" rosinātajām divpusējām sarunām.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu