Gana cer kopā ar Krieviju audzēt marihuānu (8)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Āfrikas valsts Gana cer ar Krieviju īstenot kopīgu projektu - medicīniskās marihuānas audzēšanu un ražošanu, paziņojis Ganas parlamentu ārlietu komisijas loceklis Samuels Okudzeto Ablakva.

Viņš norādījis, ka jūlija sākumā Ganas varasiestādes legalizēja marihuānu "farmaceitiskiem mērķiem". "Redzam, ka šim tirgum ir ļoti liels potenciāls, kurā var iesaistīties arī Krievija," Ablakva paziņoja Krievijas Tirdzniecības-rūpniecības palātas prezidentam Sergejam Katirinam.

Kā vēsta "The Moscow Times", Katirins gan atbildējis, ka "nav liels speciālists marihuānas jomā", tomēr solīja šo informāciju sniegt Krievijas farmaceitiem.

Ganas amatpersona uzsvēra, ka galvenais prioritārais sadarbības virziens ir derīgo izrakteņu ieguves vietu izmantošana, kā arī zelta ieguve. Viņš aicinājis Krieviju "attīstīt tirdzniecību uz līdzvērtīgas partnerības nosacījumiem".

Tiek norādīts, ka Krievijā tiek audzētas tikai tādas marihuānas šķirnes, kurām nav psihotropas iedarbības. Pašlaik Krievijā marihuāna tiek audzēta aptuveni 13 000 hektāru platībā. Marihuāna Krievijā ir aizliegta, jo tās legalizācija "apdraud Krievijas nacionālo drošību", teikts valsts pretnarkotiku politikas stratēģijā līdz 2030. gadam, ko parakstījis diktators Putins.

Citviet pasaulē arvien aktīvāk tiek mīkstināti noteikumi pret marihuānas glabāšanu un lietošanu. Piemēram, aprīlī kļuva zināms, ka Vācijā netiks sodīta marihuānas glabāšana, ja tās daudzums nepārsniedz 25 gramus, un būs atļauta arī ne vairāk kā trīs kaņepju stādu audzēšana.

Arī Latvijā ik pa laikam notiek parakstu vākšana, kurā tek prasīts atcelt likumdošanā paredzēto administratīvo un kriminālo atbildību par marihuānas glabāšanu, pārvadāšanu, audzēšanu un lietošanu personām, kuras ir sasniegušas 18 gadu vecumu. Tāpat tiek lūgts pārskatīt administratīvos un kriminālos sodus un praksi, kā tiek veikta autovadītāju pārbaude par marihuānas klātesamību organismā. Idejas autora ieskatā, būtu jānosaka pieļaujamā THC klātbūtne asinīs līdz pieciem nanogramiem uz vienu kubikmililitru.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu