Šteinbergs vēlas mainīt sporta nozares finansējuma sadali

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vladimirs Šteinbergs.
Vladimirs Šteinbergs. Foto: facebook.com

Sabiedrībā ir ieilgušas diskusijas par neskaitāmiem sporta finansēšanas avotiem, tādēļ jāveic izmaiņas nozares finansējuma sadalē, pauda jaunais Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta vadītājs Vladimirs Šteinbergs.

Šīs izmaiņas, viņa ieskatā, būtu jāveic steidzami, lai nākamā gada valsts budžetā varētu fiksēt jauno finansēšanas kārtību.

"Ņemot vērā "Latvija valsts mežu" ziedojumu prakses izbeigšanu, ieilgušās diskusijas par valsts sadarbības partneru skaitu un finansējuma sadalīšanas kritērijiem, ir svarīgi maksimāli ātri piedāvāt vīziju par turpmāku nozares pārvaldības modeli," uzskata Šteinbergs.

Tāpat jaunais Sporta departamenta direktors apņēmies virzīt jaunos Ministru kabineta noteikumus par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru, kā arī atsākt darba grupas darbu pie Sporta likuma pilnveides un Valsts profesionālās ievirzes sporta izglītības standarta izstrādes.

Taujāts par plašāku vīziju par sporta nozares attīstību, Šteinbergs norādīja, ka vēlas pilnvērtīgi iepazīties ar esošajiem procesiem, kā arī uzklausīt nozares speciālistus un viņu ekspertīzi, lai kopā ar kolēģiem noformulētu plašāku vīziju, balstoties sporta politikas pamatnostādnēs un valdības deklarāciju.

Savukārt izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas (JV) ieskatā, realizējot politiku sporta jomā, fiziskajās un sporta aktivitātēs būtiski ir iesaistīt vairāk Latvijas bērnus un jauniešus. Viņa pauda bažas, ka pietiekamā fiziskā slodze ir vien ceturtdaļai Latvijas iedzīvotāju.

Šteinbergs IZM Sporta departamenta vadītāja amatā stājās pirmdien. Viņu vērtēšanas komisija atzina par atbilstošāko amatam starp 19 pretendentiem.

Kā liecina informācija aģentūras LETA arhīvā, Šteinbergs kopš 2019.gada vada Daugavpils Olimpisko centru. No 2013. līdz 2019.gadam viņš bija Rīgas Futbola skolas direktora vietnieks, bet no 2009. līdz 2013.gadam strādāja Latvijas Futbola federācijā.

Šteinbergs absolvējis Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju Sporta un izglītības vadības specialitātē, kā arī studējis maģistrantūrā vadības zinības Latvijas Universitātes Biznesa vadības un ekonomikas fakultātē, specializējoties stratēģiskās vadības un līderības jomā.

Kā ziņots, kopš marta Sporta departamenta direktora amatu pametis ilggadējais tā vadītājs Edgars Severs, kurš šobrīd ir Iekšlietu ministrijas veselības un sporta centra direktores Irēnas Misus vietnieks darba aizsardzības, amatpersonu fiziskās sagatavotības un sporta jautājumos.

Sporta departamenta direktora pienākumus līdz šim pildīja IZM valsts sekretāra vietniece administratīvajos jautājumos Ginta Ozola.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu