Gruzijā atkal ar protestiem sagaida Krievijas kruīza kuģi (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Gruzijas kūrortpilsētā Batumi pirmdien kruīza kuģis "Astoria Grande", uz kura klāja atrodas tūristi no Krievijas, atkal ostā sagaidīts ar protestiem, ziņo medijs "Eho Kavkaza". Kruīza kuģī atrodas vairākas krievu un baltkrievu slavenības.

Protests sākās naktī, un tajā piedalās studenti, opozicionāri un pilsoniskie aktīvisti. Līdz šim tikuši aizturēti deviņi protestētāji, ziņo "Eho Kavkaza".

Šoreiz protestētāji bija ieradušies ne tikai ar Ukrainas, bet arī Baltkrievijas opozīcijas izmantotajiem sarkanbaltajiem karogiem.

Uzņemtie kadri liecina, ka ar olām tikuši apmētāti tūristu mikroautobusi, kuros vesti no kruīza kuģa izkāpušie tūristi.

Kruīza kuģis "Astoria Grande" braucienu sāka 29.jūlijā no Sočiem. Pēc pieturas Batumi tam paredzēts tālāk doties uz Stambulu un pēc tam atgriezties Sočos.

Kā liecina medijos izskanējusī informācija, uz klāja atrodas vairākas Krievijas mūzikas kanāla RU.TV ētera personības, kas atbalsta Krievijas iebrukumu Ukrainā un Vladimiru Putinu. To skaitā ir bijušais grupas "Hi-Fi" solists Mitja Fomins, baltkrievu dziedātājs Dmitrijs Kolduns un krievu grupas "Те100стерон" dalībnieki.

Pirmā protesta akcija pret "Astoria Grande" ierašanos notika 27.jūlijā, kad kruīza kuģis ieradās Batumi no Sočiem. Protestus uzkurināja Gruzijas medijos publicētās intervijas ar atbraukušajiem krievu tūristiem, kuri pauda viedokli, ka Krievija neko neesot okupējusi, bet gan "atbrīvojusi" Abhāziju. 

Cita tūriste pauda viedokli, ka "mēs esam Padomju Savienība. Mēs esam vienota valsts".

Protestētāji krievu tūristus pavadīja ar Gruzijas un Ukrainas himnu.

"Šodien ir 2023.gads, un mēs zinām, ko viņi darīja 2008.gadā," pa skaļruni pauda sašutumu kāds protestētājs. "To, ko viņi ar mums izdarīja divas reizes, viņi šodien dara Ukrainā. Un šodien Gruzijas varoņi cīnās un mirst Ukrainā! Un viņi atbrauc šeit, atpūšas un saka, ka mēs esam okupanti!"

Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili atbalstīja protestētājus, savukārt valdošās partijas "Gruzijas sapnis" līderis akciju raksturoja kā "mežonīgu".

Krievija 2008.gadā iebruka Gruzijā un kopš tā laika faktiski okupējusi teritorijas Abhāzijā un Dienvidosetijā.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu