Krievijas amatpersona izvirza nosacījumu kodolieroču aizvākšanai no Baltkrievijas (22)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievija ir gatava aizvākt savus taktiskos kodolieročus no Baltkrievijas apmaiņā pret visu ASV kodolgalviņu izvešanu no Eiropas, pavēstījis Krievijas Ārlietu ministrijas Neatkarīgo valstu savienības (NVS) departamenta direktors Aleksejs Poliščuks.

“Hipotētiska Krievijas taktisko kodolieroču izvešana no Baltkrievijas teritorijas būs iespējama tikai gadījumā, ja ASV un NATO atteiksies no destruktīvā kursa uz mērķtiecīgu Krievijas un Baltkrievijas drošības graušanu. Tas [atteikšanās no destruktīvā kursa] paredz visu ASV kodolieroču izvešanu no Eiropas un attiecīgās infrastruktūras likvidēšanu,” izteicās Poliščuks.

Viņš uzsvēra, ka Krievijas kodolieroču izvietošana Baltkrievijā esot bijusi “piespiedu atbildes solis uz ASV un NATO rīcību”.

Par lēmumu izvietot Baltkrievijā taktiskos kodolieročus Krievijas diktators Vladimirs Putins pirmo reizi paziņoja šā gada martā. Pirmās Krievijas kodolgalviņas Baltkrievijā parādījās vasarā.

Krievija apgalvo, ka tā saglabāšot pilnīgu kontroli pār šiem kodolieročiem.

Reaģējot uz šo Krievijas soli, Polija paziņoja par savu vēlmi pievienoties NATO programmai “Nuclear Sharing”, kas ļauj alianses dalībvalstīs izvietot citu dalībvalstu kodolieročus.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu