Krievija kopš kara sākuma no Ukrainas deportējusi 700 000 bērnu (8)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Kopš 2022.gada 24.februāra iebrukuma sākuma Krievija no okupētajām Ukrainas teritorijām pretlikumīgi izvedusi apmēram 4,8 miljonus iedzīvotāju, tai skaitā vairāk nekā 700 000 bērnu. Šādus skaitļus nosaukusi Krievijas "bērnu tiesību ombuds" Marija Ļvova-Belova, kuras aresta orderi izdevusi Starptautiskā Krimināltiesa.

Ļvova-Belova norāda, ka to vidū ir apmēram 1500 bērnu no bērnu namiem.

Ļvovas-Belovas atskaitē norādīts, ka gandrīz 400 bērnu no pašpasludinātajām "tautas republikām" Doneckā un Luhanskā esot ievietoti Krievijas pilsoņu audžuģimenēs.

Viņa apgalvo, ka 2022.gada vasarā un rudenī "saistībā ar situāciju frontē" Hersonas, Zaporižjas un Harkivas apgabalā un citviet vecāki esot "labprātīgi nosūtījuši savus bērnus atpūtā, tai skaitā lai pasargātu no karadarbības". "Viņus kopā ar aizbildņiem, saņemot vecāku piekrišanu, pieņēma sanatorijas un atpūtas un izklaides organizācijas Krimā un Krasnodaras novadā," apgalvo Ļvova-Belova.

Projekta "Kara bērni" ietvaros fiksēti 19,5 tūkstoši gadījumu, kad no Ukrainas teritorijām piespiedu kārtā deportēti nepilngadīgie.

Šī gada 17.martā Starptautiskā Krimināltiesa Hāgā izdeva Vladimira Putina un Ļvovas-Belovas aresta orderus saistībā ar nelikumīgu bērnu deportāciju no okupētajām Ukrainas teritorijām uz Krieviju.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu