2023. gada septembrī "Sotheby’s" izsoļu nams prezentēs ļoti īpašu kolekciju - "Freddie Mercury: A World of His Own", kurā būs iespējams pirmo reizi vienkopus redzēt roka zvaigznes privātās un kolekcionētās lietas. Šī kolekcija ir rūpīgi glabāta viņa mīļajā mājā "Garden Lodge" vairāk nekā 30 gadus, un tās saturs liecina ne tikai par Merkūrija daudzajām kaislībām pret skaistām lietām, bet arī iedzimto gaumi, izcilu mākslinieciskumu un kultūras inteliģenci. Pirms ilgi gaidītajām izsolēm Londonā tiek organizēta mēnesi ilga izstāde, ļaujot pilnībā piekļūt dažiem no aizraujošākajiem un retākajiem artefaktu paraugiem no īstās leģendas dzīves. Ielūkosimies arī mēs Merkūrija privātajās lietās un uzzināsim dažus noslēpumus!

Fredija Merkūrija tēlam tik ļoti raksturīgais spožais karaļa kronis un sarkanais samta apmetnis, ko viņš vilka tūres "Magic Tour" laikā, 1986. gadā ir viena no top lietām gaidāmajā izsolē. Šis tērps bija viens no neskaitāmajiem skatuves efektiem, ko tik ļoti mīlēja Fredijs.

"Viņi [grupa Queen] bija mēģinājumos Zviedrijā, kad saņēmu zvanu. Viņš uzskatīja, ka šova beigas nav gluži tādas kā vajadzīgs. "Man vajag kaut ko... Es gribētu kroni un apmetni... nesmejies! Es domāju, ka tas darbotos. Vai tu vari to izdarīsi, Diāna? Es jautāju: "Vai mēs to darām pa īstam?" Viņš atbildēja: "Jā, īsts kronis. Piešķirsim šovam grandiozu Napoleona kronēšanu!" rakstīts kostīmu mākslinieces Diānas Moslejas atmiņu stāstā izsoļu nama "Sotheby’s" mājas lapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X