Liepājas reģionālā slimnīca sodīta par zāļu aprites pārkāpumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Veselības inspekcijas (VI) Kurzemes kontroles nodaļa ir piemērojusi Liepājas reģionālajai slimnīcai 250 eiro administratīvo sodu par zāļu aprites procesa pārkāpumiem, pavēstīja VI sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Balode.

Iepriekš Latvijas Televīzija vēstīja, ka VI sāka pārbaudi Liepājas slimnīcā pēc tam, kad kāda pacienta radiniece slimnīcā pamanīja, ka tuviniekam ievadīts medikaments ar beigušos derīguma termiņu. Medikamenta etiķete esot arī vēstījusi, ka tas ir placebo medikaments un lietojams tikai klīniskā pētījuma dalībniekiem, taču ne pacients, ne tuvinieki neesot tikuši informēti par viņa iekļaušanu šādā pētījumā.

Inspekcija lēmumu par administratīvās lietas uzsākšanu pieņēma 27.jūnijā. Administratīvā pārkāpuma procesa ietvarā konstatēts, ka iestāde nav uzturējusi drošu zāļu apriti atbilstoši normatīvajiem aktiem par zāļu iegādes, uzglabāšanas, izlietošanas, uzskaites un iznīcināšanas kārtību ārstniecības iestādēs, ieskaitot zāļu drošu ievadīšanu pacientiem.

Tāpat konstatēts, ka iestāde pieļāvusi 2022.gada beigās pabeigta pētījuma pētāmo zāļu 25% albumīna šķīduma pielietošanu pacienta ārstniecībā, kur vienam no pieciem zāļu flakoniem 2023.gada 1.maijā bija beidzies derīguma termiņš.

Līdz ar to VI Kurzemes kontroles nodaļa konstatējusi, ka Liepājas reģionālā slimnīca pārkāpusi drošu zāļu aprites kārtību un slimnīcai piemērots administratīvais sods.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu