Portugālē un Spānijā plosās postoši savvaļas ugunsgrēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ugunsgrēki Portugālē
Ugunsgrēki Portugālē Foto: Ekrānuzņēmums no Twitter ieraksta

Portugālei un Spānijai vēl aizvien nav izdevies ierobežot savvaļas ugunsgrēkus, ko izraisījis karstuma vilnis.

Eiropā visvairāk no klimata pārmaiņām cieš Pireneju pussala. Karstuma viļņi pussalā kļūst arvien intensīvāki un biežāk novērojams sausums.

Portugāles centrālajā daļā pirmdien gaisa temperatūra sasniedza 46,4 grādus pēc Celsija, liecina meteoroloģijas biroja provizoriskie dati. Spānijas meteoroloģijas dienests prognozēja, ka otrdien un trešdien gaidāms karstums, kas sasniegs 44 grādus pēc Celsija.

Portugālē šodien aptuveni 900 ugunsdzēsēju turpināja cīņu ar savvaļas ugunsgrēku, kas jau ir izdedzinājis tūkstošiem hektāru netālu no tūristu iecienītās Algarves.

Liesmu dzēšanā tiek izmantotas arī desmit lidmašīnas.

Portugāles civilās aizsardzības iestāde ziņoja, ka naktī uz pirmdienu ugunsgrēka perimetrs stabilizējies, taču joprojām ir divi kritiski punkti.

Portugālē pirmdien tika evakuēti aptuveni 20 ciemati un vairāki tūrisma objekti. Kopumā kopš sestdienas evakuēti aptuveni 1500 cilvēku. Aptuveni 40 cilvēkiem, tai skaitā 28 ugunsdzēsējiem, sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība.

Tikmēr cits savvaļas ugunsgrēks, kas jau ir nopostījis aptuveni 7000 hektāru lielu platību Portugāles centrālajā daļā, naktī uz pirmdienu nedaudz norima. Otrdien visā valstī ar ugunsgrēkiem cīnījās gandrīz 2800 ugunsdzēsēju un tika izmantotas 16 lidmašīnas.

Gan Portugālē, gan Spānijā joprojām ir spēkā brīdinājumi par sliktiem laikapstākļiem.

Saskaņā ar provizoriskām aplēsēm šogad Pireneju pussalā izdegusi 100 000 hektāru liela zemas platība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu