Ukraina saņems 50 no Beļģijas atpirktus tankus "Leopard 1"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Leopard 1 tanks
Leopard 1 tanks Foto: dpa/scanpix

Ukraina saņems 50 Vācijas ražojuma tankus “Leopard 1”, kas atpirkti no Beļģijas uzņēmuma “OIP Land Systems”, vēsta Beļģijas izdevums “AM Business”.

Šie tanki iepriekš bija Beļģijas armijas bruņojumā, tomēr 2014.gadā tie tika pārdoti uzņēmumam “OIP Land Systems” par 15 000 eiro gabalā.

Tanku pārdošana skaidrojama ar Beļģijas lēmumu aizstāt visu smago bruņutehniku ar vieglāku un to, ka Beļģijai tobrīd nebija attiecīgas infrastruktūras šo tanku uzglabāšanai ilgtermiņā.

Šā gada sākumā Beļģija vēlējusies šo tankus no “OIP Land Systems” atpirkt, lai nodotu Ukrainai, tomēr uzņēmums pieprasījis nesamērīgi augstu maksu par katru tanku.

“OIP Land Systems” par vienu tanku vēlējies saņemt 500 000 eiro, apgalvojot, ka daudz naudas esot ieguldīts tanku modernizēšanā.

Tā kā vienošanās netika panākta, tanki kopš tā laika stāvēja “OIP Land Systems” noliktavā Beļģijas pilsētā Turnē.

Kā apgalvo “AM Business”, atpirktie tanki uz Ukrainu dosies caur Vāciju un Itāliju.

“AM Business” nebija zināms tanku pircējs.

Tomēr saskaņā ar Vācijas laikraksta “Handelsblatt” rīcībā esošo informāciju tankus no “OIP Land Systems” atpircis Vācijas aizsardzības nozares koncerns “Rheinmetall”.

No Beļģijas tanki vispirms tikšot nogādāti “Rheinmetall” rūpnīcā Diseldorfā, kur tie tiks nedaudz uzlaboti un tad sūtīti uz Ukrainu.

“Leopard 1” ir pirmais tanks, kas Vācijā izstrādāts pēc Otrā pasaules kara beigām. Vācija piegādā Ukrainai arī jaunākās paaudzes tankus “Leopard 2”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu