Pirmdienas vētra izraisīja plašus postījumus, bet iedzīvotāji tam nebija gatavi. Reti kurš pievērsa uzmanību sarkanajam brīdinājumam par gaidāmo krusu, kas izskanēja medijos. Cik ilgi vēl jāgaida, līdz Latvijā tiks ieviesta efektīva sistēma iedzīvotāju ātrai brīdināšanai par ārkārtas situācijām, skaidro nozares pārstāvji.

Pirmdienas vētra un lielgraudu krusa bija ekstremāla dabas stihija, kādu Latvijā bieži nepiedzīvojam. Īsā laikā notika plaši postījumi. Sevišķi Dobeles novadā šī dabas stihija izrādījās īpaši bīstama. Daudzus tā pārsteidza nesagatavotus. Cilvēki stāstīja, ka nebija steigušies patverties drošībā, kad tuvojās negaiss. Tie, kas bija dzirdējuši par gaidāmo vētru, nedomāja, ka tā būs tik spēcīga.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) gan bija izplatījis sarkano brīdinājumu par gaidāmo vētru, mediji bija to pārpublicējuši. Tomēr ne visi iedzīvotāji katru dienu lasa ziņas. Un arī vētras var būt dažādu bīstamības pakāpju, ne vienmēr tām ir kā īpaši jāgatavojas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X