Video Krimas tilta apkārtnē atkal dzirdamas eksplozijas (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmumus no Twitter

Krievijas okupētajā Krimā sestdienas pēcpusdienā redzami dūmi virs tilta pār Kerčas šaurumu, kā arī dzirdami sprādzieni. Maskavas Kremļa ieliktenis Sergejs Aksjonovs sociālajos tīklos raksta, ka Ukrainas bruņotie spēki mēģinot uzbrukt tiltam, bet eksplozijas rodas no pretgaisa aizsardzības sistēmu darba. Krievijas "varas iestādes" apgalvo, ka notriekušas divas raķetes.

Okupēto Krimas pussalu un Krievijas teritoriju savienojošais Krimas tilts sestdien atkal deg un ir dzirdami sprādzieni, liecina sociālajos tīklos publicētie materiāli.

Vietnes "Telegram" kanālā "Krimskij veter" lasāms, ka uz laiku slēgta autotransporta satiksme pār Krimas tiltu, kā arī izskan informācija, ka tilts ir nopietni bojāts.

"Kerčas šauruma rajonā pretgaisa aizsardzības spēki notrieca divas ienaidnieka raķetes. Krimas tilts netika bojāts. Aicinu saglabāt mieru un uzticēties tikai oficiālajiem informācijas avotiem," tā savukārt raksta Maskavas Kremļa ieceltais Krimas vietvaldis Sergejs Aksjonovs.

Krievijas Aizsardzības ministrija tikmēr paziņojusi, ka Ukrainas armija uz Krimas tiltu izšāvusi "vadāmu pretgaisa raķeti S-200, kas pārveidota par triecienraķeti". Ministrija apgalvoja, ka raķeti pārtvērušas pretgaisa aizsardzības sistēmas un ka nav nodarīti nekādi postījumi.

Naktī uz sestdienu okupantu varasiestādes uz vairākām stundām apturēja autosatiksmi pār Krimas tiltu, iemeslus šādai rīcībai nepaskaidrojot.

Triecieni Krimas tiltam, kuru okupanti izmanto satiksmei ar Ukrainas pussalu, notikuši jau vairākkārt.

Pērn 8.oktobrī eksplodēja tilta dzelzceļa daļa, bet 17.jūlijā tika iznīcināta daļa autotransporta joslas. Ukrainas Nacionālā drošības un aizsardzības padome ir atzinusi, ka aiz abiem incidentiem stāv Ukrainas Drošības dienests.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu