Valmieras teātris atguvis "Facebook" kontu, izkrāpti 1000 eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valmieras teātris.
Valmieras teātris. Foto: Paula Čurkste/LETA

Valmieras teātrim ir izdevies atgūt savu "Facebook" kontu, taču izkrāpti 1000 eiro, informē teātra sabiedrisko attiecību un reklāmas speciāliste Marta Cekule.

Kontu izdevies atgūt, pateicoties operatīvai rīcībai no teātra puses, saziņā ar valsts drošības institūcijām un sociālā tīkla "Facebook" īpašnieku "Meta Platforms".

Pēc sūdzības iesniegšanas, nākamajā dienā "Facebook" informēja par veicamajiem soļiem konta atgūšanai.

Šī incidenta rezultātā teātrim ir izkrāpti finanšu līdzekļi 1000 eiro apmērā, un turpinās saziņa ar "Facebook" par to atgūšanu.

Kā vēstīts, ar mērķi izkrāpt finanšu līdzekļus pagājušās sestdienas vēlā vakarā uzlauzts Valmieras teātra "Facebook" konts.

Teātris iesniedzis ziņojumu Valsts policijā un informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijā "Cert.lv", lai rastu risinājumu, kā atgūtu piekļuvi teātra "Facebook" platformai.

Valmieras teātris aicina savus "Facebook" konta sekotājus ziņot par neparasto aktivitāti kontā, spiežot "Report", kā arī rūpējoties par savu datu drošību, nedalīties ar šī brīža saturu, kas parādās konkrētajā teātra sociālajā platformā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu