Pēc ģimenes apsūdzēšanas zaimošanā Pakistānā aizdedzinātas vairākas baznīcas

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: REUTERS TV/REUTERS

Pēc apsūdzībām kādai kristiešu ģimenei par Korāna zaimošanu, Pakistānas austrumos trešdien saniknotu cilvēku pūlis aizdedzinājis vairākas baznīcas, ziņo amatpersonas.

Feisalabadā simtiem cilvēku, bruņojušies ar nūjām un akmeņiem, iebruka rajonā, kur pārsvarā dzīvo kristieši, aģentūrai AFP pavēstīja rajona policija. Sociālajos medijos publicēti attēli, kuros redzamas baznīcas, no kurām paceļas dūmi, un cilvēki, kas aizdedzina no dievnamiem iznestās mēbeles.

Uzbrukumu izprovocēja reliģisko fanātiķu grupa, kas apsūdzēja vietējo kristiešu ģimeni par Korāna apgānīšanu.

"Vietējie iedzīvotāji dalījās ar fotogrāfijām un videoklipiem, kuros bija redzamas sadedzinātas Korāna lappuses, un tas izraisīja sašutumu," aģentūrai AFP pa tālruni pastāstīja pilsētas glābšanas dienesta pārstāvis. Viņš sacīja, ka aizdedzinātas četras baznīcas, piebilstot, ka nav ziņu par ievainotajiem.

Pakistānas bīskaps Azads Maršals no kaimiņpilsētas Lahoras paziņoja, ka kristiešu kopiena ir "dziļi sāpināta un nomākta". Viņš aicināja tiesībsargāšanas iestādes nekavējoties iejaukties un nodrošinātu kristiešu aizsardzību.

Zaimošana ir jutīgs jautājums izteikti konservatīvajā Pakistānā, kur ikvienam, kurš apsūdzēts par islāma vai islāma pārstāvju aizskaršanu, var tikt piespriests nāvessods.

Kristieši, kas veido aptuveni divus procentus no iedzīvotāju kopskaita, Pakistānas sabiedrībā ieņem vienu no zemākajiem rangiem, un pret viņiem bieži tiek vērstas nepatiesas un nepamatotas apsūdzības zaimošanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu