Video Raidījums: Mirušus seniorus uziet pastniece vai autoveikalu pārdevēji, nevis atbildīgie dienesti

CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Pastnieki, autoveikalu pārdevēji un feldšeri visbiežāk ir tie, kuri ziņo par vientuļiem vecāka gada gājuma cilvēkiem, kam būtu nepieciešama aprūpe. Pieredze liecina, ka ik pa laikam ir gadījumi, kad seniori paši nav gatavi pieņemt palīdzību, un vēlāk sabiedrisko darbu veicēji viņus mājās atrod jau aizgājušus mūžībā, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Dienas ziņas".

Latvijā nav likuma, kas paredzētu veikt vientuļu personu uzskaiti un regulāru viņu uzraudzīšanu. Situāciju apgrūtina arī sociālo darbinieku trūkums, un atsevišķos gadījumos viņu neprofesionalitāte.

"Aizgāju pensiju maksāt, durvis vaļā, pieklauvēju, neatver neviens. Paveru durvis, cilvēks uz grīdas guļ izstiepies; pienācu – jā, auksts jau. Izsaucu visus dienestus."

Līdzīgs gadījums pastnieci piemeklējis arī šogad.

"Iebraucu. Mūzika skan, durvis vaļā. Klauvēju. Neviens neatbild. Vienkārši uz dīvāna guļ. Jā, auksts," savu nepatīkamo pieredzi atklāj Regīna.

Labklājības ministrijā (LM) skaidroja, ka Latvijā nav statistikas datu par vecākiem vientuļiem cilvēkiem. Centrālajā statistikas pārvaldē pieejama vien tāda informācija, ka valstī ir vairāk nekā 141 600 vienas personas mājsaimniecību un 417 180 personas pensijas vecumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu