Video Ozola iepriekšējo Rīgas domes koalīciju salīdzina ar "precēšanos 18 gadu vecumā" (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola
Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola Foto: Ieva Leiniša / LETA

Ceturtdien izsludinātajā jaunās Rīgas domes koalīcijas preses konferencē pašreizējā vicemēre Linda Ozola iepriekšējās koalīcijas izveidi salīdzināja ar "precēšanos 18 gadu vecumā aiz mīlestības un ideāliem".

"Diemžēl kaut kas tajā visā nesanāca, jo pēc trim gadiem izrādījās, ka mūsu intereses un pasaules redzējums atšķiras. Ja skatāmies nākotnē, tad šī [jaunā koalīcija] ir kā aprēķinu laulība. Tas kādam var neizklausīties labi, bet statistika liecina, ka aprēķina laulības mēdz būt vienas no stabilākajām, īpaši, ja aprēķins ir labs. Mūsu aprēķins ir rīdzinieku intereses, kuras diemžēl iepriekšējā sadarbības formātā nereti palika otrajā plānā," pauda Ozola.

Jau ziņots, ka, saasinoties attiecībām starp divām Rīgas domes koalīcijas partijām "Jauno vienotību" un "Progresīvajiem", no amata atkāpās Rīgas domes priekšsēdētājs Staķis un izjuka Rīgas domes koalīcija.

Jaunveidojamā koalīcijā vairs nebūs "Progresīvo", taču tajā tiks iekļautas frakcijas - "Gods kalpot Rīgai", "Latvijas attīstībai", atsevišķi neatkarīgie deputāti un bijušie "Progresīvo" sabiedrotie kustības "Par" deputāti.

Kopumā jaunajai koalīcijai varētu tikt nodrošināts 33 deputātu atbalsts.

Šobrīd Rīgas domē norit ārkārtas sēde, kurā ir plānots ievēlēt jauno Rīgas mēru. Amatam izvirzīts viens kandidāts - Vilnis Ķirsis. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu