Trešdien no nelikumīgas Latvijas–Baltkrievijas robežas šķērsošanas atturēti 57 cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Latvijas armija

Trešdien, 16.augustā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsa 57 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas–Baltkrievijas valsts robežu. Šogad kopumā no robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 5896 cilvēki, informēja Valsts robežsardze.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 292 cilvēki.

Grebņevas, Terehovas, Silenes un Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Ukrainas, diviem Krievijas un vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī diviem Moldovas un vienam Uzbekistānas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl vienam Ukrainas un vienam Izraēlas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

Grebņevas, Terehovas un Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens Ukrainas, viens Kamerūnas un viens Azerbaidžānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Silenes robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas izceļojošs Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti astoņām personām - četriem Kirgizstānas, trīs Igaunijas vienam Uzbekistānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 27 personām - 12 Baltkrievijas, trīs Latvijas, diviem Krievijas, diviem Kirgizstānas, diviem Moldovas, vienam Izraēlas, vienam Kazahstānas, vienam Rumānijas, vienam Ukrainas, vienam Ķīnas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu