Video Kā saprast sarakstu ar uzņēmumiem, kas eksportē uz Krieviju un Baltkrieviju? Skaidro CSP

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Centrālā statistikas pārvalde (CSP) ceturtdien, 17. augustā plkst. 15 informē mediju pārstāvjus par korektu datu interpretēšanu saistībā ar 16. augustā publicēto uzņēmēju sarakstu, kas eksportē uz Krieviju un Baltkrieviju.

Preses konferencē piedalās CSP priekšniece Aija Žīgure un Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Raimonds Lapiņš. 

Preses konference notiek Lāčplēša ielā 1 un attālināti "MS Teams" platformā.

Jau ziņots, ka trešdien, 16.augustā, ekonomikas ministre Ilze Indriksone (NA) uzdeva CSP publiskot uzņēmēju sarakstu, kas eksportē uz Krieviju un Baltkrieviju.

Indriksone uzdeva uzņēmēju sarakstu publicēt CSP tīmekļa vietnē, kā arī atjaunot šo informāciju reizi mēnesī.

CSP sarakstu publicēja 16.augustā, iekļaujot tajā uzņēmumus, kuri eksportējuši uz Krieviju un Baltkrieviju kopš 2022.gada sākuma un 2023.gada pirmajā pusgadā.

Publicētais saraksts izraisīja virknes sarakstā iekļautu uzņēmumu sašutumu sociālajos tīklos, norādot, ka sadarbību ar Krieviju un Baltkrieviju pārtraukuši nekavējoties pēc 2022.gada 24.februārī Krievijas sāktā kara Ukrainā. Pārmetumus par uzņēmēju ieskatā nekorekto sarakstu izteica "Valmieras stikla šķiedra", "SAF Tehnika", "Dobeles dzirnavnieks", kā arī Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) prezidents Andris Bite.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu