Ugunsgrēkā Purvciemā gājuši bojā divi mazi bērni (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Piektdienas pēcpusdienā Rīgā, Purvciemā, Ieriķu ielā, ugunsgrēkā gājuši bojā divi pirmskolas vecuma bērni, vēstīja atbildīgajos dienestos.

VUGD plkst.15.16 saņēma informāciju, ka Rīgā no kādas trīsstāvu daudzdzīvokļu mājas trešā stāva loga nāk dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka sadūmojums no trešā stāva dzīvokļa izplatījies jau arī kāpņu telpā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Pārmeklējot trešā stāva dzīvokli, tajā tika atrastas divi bērni, kurus ugunsdzēsēji glābēji iznesa ārā.

Lai gan mediķi, tostarp piesaistot arī ārstu speciālistu brigādi, ilgstoši veica reanimācijas pasākumus un cīnījās par cietušo dzīvībām, viņus glābt vairs nebija iespējams.

Notikumā uz vietas strādāja četras Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigādes, ieskaitot ārstus speciālistu brigādi, aģentūru LETA informēja NMPD. Pirmā mediķu brigāde uz notikuma vietu aizbrauca trīs minūšu laikā kopš zvana saņemšanas.

Dzīvoklī dega istaba un gaitenis kopumā desmit kvadrātmetru platībā.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas pašvaldības policijas preses sekretārs Toms Sadovskis, ugunsgrēkā bojā gājušo bērnu ģimene nav bijusi Rīgas Sociālā dienesta redzeslokā. Pašlaik neviens ugunsnelaimē cietušās ēkas iedzīvotājs pēc palīdzības pašvaldībā nav vēl vērsies. Gadījumā, ja kādam ir nepieciešama palīdzība, Sadovskis aicināja zvanīt uz tālruni 110, tad atbildīgie dienesti sniegs palīdzību.

Līdzjūtību bērnu tuviniekiem izteicis Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs un demisionējušais Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV). Amatpersonas aicina sargāt un pieskatīt savus mīļos un līdzcilvēkus, bet arī uzsver, ka atbildīgajiem dienestiem ir rūpīgi jāizmeklē notikušā apstākļi.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu