VIDEO Lielbritānijas medmāsa Lūsija Letbija atzīta par vainīgu 7 zīdaiņu slepkavībās (2)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Twitter ieraksta

Lielbritānijā Česteras policija arestējusi bijušo vietējās slimnīcas medicīnas māsu, kas vainojama septiņu zīdaiņu slepkavībās, un sešos slepkavības mēģinājumos.

Pēc deviņu mēnešu ilgas tiesas prāvas piektdien, 18. augustā, par vainīgu septiņu bērnu slepkavībās atzīta Česteras slimnīcas bijusī medicīnas māsa Lūsija Letbija. Divās slepkavībās sieviete tikusi attaisnota, bet par vēl sešām zvērinātie nav spējuši panākt vienotu verdiktu, vēsta ziņu aģentūra BBC.

Izmeklēšana slimnīcā tika veikta, kad slimnīcas valde konstatēja, ka no 2015. gada jūnija līdz 2016. gada jūnijam dramatiski pieaudzis jaundzimušo mirstības līmenis.

Pirmā zīdaiņa slepkavība, kurā par vainīgu atzīta Letbija, notika 2015. gada jūnija sākumā. Lai gan 8. jūnija rītā mazulis piedzima priekšlaicīgi, viņa veselības stāvoklis tika vērtēts kā stabils - zēns bija vesels un elpoja bez skābekļa padeves. 

Plkst. 19.30 savu maiņu slimnīcā uzsāka Letbija, bet jau plkst. 20.58 mazulis tika atzīts par mirušu. Kā liecina izmeklēšanas rezultāti, zēna nāvi izraisīja viņa asinsritē ievadīts skābeklis.

Medmāsas dzīvoklī tika atrasti arī rakstiski pierādījumi viņas necilvēcīgajai rīcībai. "Es esmu ļauna!" vēstīja uzraksts uz dzīvoklī atrastas piezīmju lapiņas.

Mančestrā tiesas process ilga 9 mēnešus, bet zvērinātajiem bija nepieciešamas 110 stundas, lai nonāktu pie verdikta un atzītu bijušo medicīnas māsu par vainīgu septiņu bērnu nāvēs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu