Kanādā ugunsgrēku dēļ liek evakuēties trīsdesmit tūkstošiem cilvēku

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Savvaļas ugunsgrēku dēļ Kanādas Britu Kolumbijas provincē dots rīkojums evakuēties aptuveni 30 000 cilvēku un vēl 36 000 brīdināti būt gataviem evakuācijai.

Britu Kolumbijas provinces ārkārtas situāciju pārvaldības ministre Bovina Ma preses konferencē sestdienas pēcpusdienā uzsvēra, ka ir būtiski ievērot evakuācijas rīkojumus, jo tas ir ne tikai dzīvības un nāves jautājums cilvēkiem, kam dots rīkojums evakuēties, bet arī glābējiem, kam bieži vien nākas atgriezties apdraudētajos apgabalos, lai pārliecinātu evakuēties tos, kuri vilcinājušies.

Kanādā šovasar izcēlušies daudzi savvaļas ugunsgrēki.

Saskaņā ar Kanādas valdības datiem Britu Kolumbijā vien sestdien bija 385 aktīvi meža ugunsgrēki.

Kanādas premjers Džastins Trudo paziņoja, ka ir runājis ar Britu Kolumbijas premjerministru Deividu Ebiju par "strauji mainīgo un neticami postošo meža ugunsgrēku situāciju", un apsolījis federālos resursus katastrofas seku likvidēšanai.

Kanādas Ziemeļrietumu Teritorijās, kas atrodas kaimiņos Britu Kolumbijas provincei, savvaļas ugunsgrēku dēļ šonedēļ tika dots rīkojums evakuēties visiem 20 000 Jelounaifas iedzīvotāju.

Naktī Jelounaifā lija, bet "neliels lietus nenozīmē, ka ir droši atgriezties mājās," brīdināja Ziemeļrietumu Teritoriju vides ministrs Šeins Tompsons, piebilstot, ka svētdien atkal gaidāma gaisa temperatūras paaugstināšanās.

Lai aizsargātu pilsētu, ap to izveidotas ugunsdrošības joslas, un ir izliktas caurules smidzinātājiem un ūdens metējiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu