"Rīgas namu pārvaldnieka" akcijas varētu sākt kotēt arī pirms 2026. gada

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" valdes priekšsēdētājs Māris Ozoliņš.
SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" valdes priekšsēdētājs Māris Ozoliņš. Foto: Ieva Leiniša / LETA

Rīgas pašvaldības namu apsaimniekošanas uzņēmuma "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) akcijas biržā varētu sākt kotēt arī pirms šobrīd uzņēmuma vidējā termiņa darbības stratēģijā paredzētā 2026.gada, intervijā aģentūrai LETA sacīja RNP valdes priekšsēdētājs Māris Ozoliņš, kurš amatā stājās jūlija beigās.

"Domāju, ka tas varētu notikt arī ātrāk," norādīja Ozoliņš.

Viņš uzsvēra, ka Rīgas dome jebkurā gadījumā paturētu nozīmīgu akciju paketi, bet tā būtu iespēja par RNP līdzīpašniekiem kļūt arī tā klientiem un darbiniekiem. Tāpat tas RNP ļautu strādāt pie darbības paplašināšanas.

"Galvenais ir kļūt par brīvā tirgus dalībnieku, un tad mēs varētu strādāt arī uz sava tirgus paplašināšanu ne tikai tajās robežās, kas mums ir pašlaik," uzsvēra Ozoliņš.

Viņš pieļāva, ka uzņēmums varētu darboties ne tikai citās pilsētās, bet arī citās valstīs, kā arī pievērsties komercplatību pārvaldīšanai.

"Piemēram, mēs varētu nopirkt uzņēmumu Viļņā. Ja jau mēs esam lielākais namu pārvaldīšanas uzņēmums Baltijā, tad tas ir jāizmanto. No vienas puses tas ir pagātnes mantojums, jo citur Baltijā namu pārvaldīšanas sistēma pēc neatkarības atjaunošanas tika organizēta citādāk, bet šobrīd tas ir arī mūsu pluss," uzsvēra Ozoliņš.

Pašlaik RNP vidējā termiņa darbības stratēģijā ir paredzēts, ka RNP modernizē pakalpojumus un aktīvi aicina iedzīvotājus pārņemt namu pārvaldīšanas tiesības, vienlaikus turpinot veikt māju apsaimniekošanu. Ja RNP 2025.gadā atbilstu privāta kapitāla piesaistes prasībām, Rīgas dome var lemt par uzņēmuma akciju iekļaušanu biržas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" ir 100% Rīgas domei piederošs uzņēmums. Tā pārvaldīšanā ir vairāk nekā 3800 dzīvojamo māju un būvju ar kopējo platību vairāk nekā 7,5 miljoni kvadrātmetru. Uzņēmums 2022.gadā strādāja ar 61,973 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,6% vairāk nekā iepriekšējā gadā, kamēr kompānijas peļņa pieauga par 7,4% un bija 4,535 miljoni eiro.

Visu interviju lasiet LETA+u n Nozare.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu