Ukraina gatava apmainīt Belgorodu pret dalību NATO, pajoko Zelenskis (10)

TVNET/LETA/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Ukraina ir gatava apmainīt Krievijas pilsētu Belgorodu pret dalību NATO, svētdienas vakarā pajokoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Mēs esam gatavi apmainīt Belgorodu pret Ukrainas dalību NATO," sacīja Zelenskis, preses konferencē Skridstrupas aviobāzē Dānijā atbildot uz jautājumu, vai Ukraina būtu gatava uz teritoriālu piekāpšanos Krievijai, lai tiktu uzņemta NATO.

Belgoroda atrodas netālu no Ukrainas robežas.

Vairākas stundas iepriekš preses konferencē vizītes laikā Nīderlandē Zelenskis noraidīja iespēju "kaut ko apmainīt" pret Ukrainas teritorijām un uzsvēra, ka taisnīgs miers iespējams, tikai atjaunojot Ukrainas teritoriālo vienotību.

Pagājušajā nedēļā tika ziņots, ka Norvēģijā publisku diskusiju gaitā NATO ģenerālsekretāra aparāta vadītājs Stīans Jensens pieļāva, ka Ukraina varētu kļūt par NATO dalībvalsti, gadījumā ja tā atsakās no savas teritorijas daļas, tomēr uzsvēra, ka galīgais lēmums ir jāpieņem Kijivai.

"Es nesaku, ka tam ir jābūt tieši tā. Bet tas var būt iespējams risinājums," Norvēģijas izdevums VG citēja Jensena teikto.

Ukrainas Ārlietu ministrija nosodīja šos Jensena izteikumus, uzsverot, ka Ukraina ar teritorijām netirgojas.

"NATO amatpersonu apzināta vai neapzināta piedalīšanās naratīva veidošanā par iespēju, ka Ukraina atteiksies no savām teritorijām, nāk par labu Krievijai," norādīja Ukrainas Ārlietu ministrijas pārstāvis.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu