"Rīgas siltums" plāno samazināt siltumenerģijas tarifu par 3,5%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

AS "Rīgas siltums" (RS) Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) iesniedzis jauno siltumenerģijas tarifu, kurā plānots par 3,5% samazināt siltumenerģijas tarifu, informēja RS.

Jaunais siltumenerģijas tarifs plānots 87,57 eiro par megavatstundu (Mwh) bez pievienotās vērtības nodokļa un varētu stāties spēkā 1.oktobrī, ja SPRK neiebildīs.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Ilvars Pētersons norāda, ka uzņēmums šogad jau ceturto reizi samazinājis tarifu, jo izdevies iegādāties kurināmo lētāk.

Siltumenerģijas tarifā 90% veido dabasgāzes, šķeldas un pirktās enerģijas izmaksas.

Uzņēmums kurināmo iegādājas atklātos konkursos un biržas izsolēs, tādējādi konkurences apstākļi veicinot iegūt izdevīgākos piedāvājumus. Uzņēmuma tīmekļa vietnē ik nedēļu iespējams iepazīties ar iepirktās siltumenerģijas un šķeldas cenām.

RS stratēģija paredz atjaunojamo energoresursu, inovatīvu tehnoloģiju ieviešanu un atlikuma siltuma plašāku izmantošanu, kas veicina centralizētās siltumapgādes konkurētspēju un zemāku siltumenerģijas tarifu Rīgā, norāda Pētersons.

"Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Kompānijas kapitālā 49% pieder Rīgas domei, 48,99% - Latvijas valstij, 2% - SIA "Enerģijas risinājumi. RIX", bet "Latvenergo" pieder 0,005% akciju.

Jau ziņots, ka "Rīgas siltums" finanšu gada deviņos mēnešos, kas ilga no 2022.gada 1.oktobra līdz šā gada 30.jūnijam, strādāja ar 447,526 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 2,2 reizes vairāk nekā iepriekšējā finanšu gada attiecīgajā periodā, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 18,7% - līdz 17,189 miljoniem eiro, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu