VIDEO "Parakstiet, jo mēs vienalga būvēsim!" Vietējie iedzīvotāji sašutuši par plānoto veloceliņa izbūvi Cimdeniekos (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Latvijas Televīzijas

Dienvidkurzemes novada Cimdeniekos iedzīvotāji ir sašutuši par VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) plānoto veloceliņu izbūvi, jo šāda lēmuma rezultātā viņi zaudēs vairākus metrus no saviem dārziem un pagalmiem, vēsta Latvijas Televīzija.

Lai uzlabotu mikromobilitāti reģionā, LVC plāno 2025. gadā izbūvēt veloceliņus Dienvidkurzemes novada Cimdeniekos. Lai gan LVC norāda, ka plānotais projekts uzlabos novada infrastruktūru, vietējie iedzīvotāji komunikāciju ar projektētājiem raksturo kā agresīvu. 

Cimdenieku iedzīvotājs Kristaps Štobis vēsta, ka projektētāji paziņojuma formā viņam norādījuši, ka vīrieša piemājas žogs tikšot nojaukts, jo to paredz izbūves plāni. Štobis projektētājiem atbildējis, ka īpašums ir ierakstīts Zemesgrāmatā un pieder viņam, uz ko saņēmis visai agresīvu atbildi - projekts tiks īstenots ar viņa piekrišanu vai bez tās.

Apskatot kadastra plānojumu, Valsts zemes dienests secinājis, ka 1998. gadā uzmērītās robežas noteiktas nepareizi un patiesībā iedzīvotājam pienākas par diviem metriem mazāks zemes īpašums.

Zemes dienesta pārstāvji iesaka iedzīvotājiem sagatavot jaunu robežplānu, bet izmaksas būs jāsedz pašiem.

Vairāk skaties video!

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu