Lietuvas muitnieki atrod teju miljonu eiro vērtu kontrabandas cigarešu kravu

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lietuvas muita

Lietuvas muitnieki novērsuši mēģinājumu ar prāmi no Klaipēdas uz Zviedriju kontrabandas ceļā pārvest cigaretes nepilna miljona eiro vērtībā, otrdien paziņoja Lietuvas Muitas Krimināldienests.

Dažas stundas pirms atiešanas muitnieki pārbaudīja prāmi, kas kursē starp Klaipēdu un Kārlshamnu. Lietuvas Muitas analītiķi, kas strādā ar risku pārvaldības sistēmu, pārbaudei bija izraudzījušies dažus kravas automobiļus, kuru vidū arī bija Lietuvas kompānijai piederošs "Iveco", uz kura pēc pavaddokumentiem atradās 28 paletes jeb deviņas tonnas mēbeļu furnitūras, kas tranzītā tiek vesta no Polijas uz Zviedriju.

Tomēr puspiekabē nekāda mēbeļu furnitūra netika atrasta. Automobilī daļā kastu bija tikai gofrētais kartons, kamēr citās bija cigaretes "Prince" bez akcīzes marķējuma.

Kopumā automobilī tika atrastas 196 000 paciņu cigarešu vairāk nekā 809 000 eiro vērtībā, ieskaitot paredzētos nodokļus.

Foto: Lietuvas muita

Automobiļa vadītājs tika aizturēts un nopratināts. Lietuvas pilsonim noteikts pienākums regulāri reģistrēties policijas iecirknī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu