Taizemes ekspremjers apcietināts uzreiz pēc atgriešanās no trimdas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Taizemes premjerministrs Taksins Šinavatra
Bijušais Taizemes premjerministrs Taksins Šinavatra Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais Taizemes premjerministrs Taksins Šinavatra otrdien atgriezās dzimtenē no 15 gadus ilgas trimdas un uzreiz tika apcietināts.

Augstākā tiesa nolēma, ka 74 vecajam Taksinam jāizcieš astoņu gadu cietumsods par korupciju. Vēl nav skaidri zināms, cik ilgu laiku ekspremjers pavadīs cietumā, jo viņa partija "Pheu Thai" ("Par tajiešiem") veido jaunu valdību un cirkulē baumas par Taksina soda iespējamu samazināšanu.

Taksins otrdienas rītā ar privātu lidmašīnu nolaidās Bangkokas Donmueangas lidostā, kur ekspremjeru sagaidīja simtiem atbalstītāju - tā saukto "sarkano kreklu", kas vicināja plakātus un dziedāja.

Taksina atbalstītāji arī stāvēja ielu malās, kad viņš tika aizvests uz Augstāko tiesu, kas nolēma, ka viņam jāizcieš astoņu gadu cietumsods saistībā ar to, ka viņš trīsreiz aizmuguriski notiesāts par korupciju.

Dažas stundas pēc Taksina ierašanās Taizemes parlaments apstiprināja biznesa magnātu Sretu Tavisinu par premjerministru valdošajā koalīcijā, kuru vada partija "Pheu Thai".

"Es mēģināšu darīt visu iespējamo un nenogurstoši strādāšu, lai uzlabotu tajiešu dzīves kvalitāti," Sreta Tavisins paziņoja reportieriem pēc tam, kad bija apstiprināts par Taizemes 30.premjerministru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu