Biļete, čemodāns, lidosta, – veidu, kā latvieši risina samilzušas naudas grūtības, lakoniski raksturo kredītņēmēju pārstāvji. Viņu ieskatā, dzīvei turpinot sadārdzināties, ne mazums kredītņēmējiem "lamatas aizcirtīsies" un tas ir tikai laika jautājums, kad sekos jauns “aizbraukšanas vilnis”. Pēc Latvijas Kredītņēmēju asociācijas aplēsēm, Latvijā šobrīd vairāk nekā100 tūkstošiem cilvēku ir grūtības ar dažādiem maksājumiem.

“Cilvēki finansiālās problēmās nonāk ne tikai savas bezatbildības rezultātā. Arī tāpēc, ka, piemēram, sieviete bijusi attiecībās ar vardarbīgu vīrieti, kas viņu piespiedis ņemt kredītus. Vai arī sieviete paņēmusi kredītu, lai aizietu no vardarbīgām attiecībām,” stāsta uzelpo.lv juriste Inese Rimdžus.

Viņa saka, ka pamazām, sarunas gaitā, meklējot veidu, kā atrisināt finansiālo jautājumu, atklājas cilvēka dzīves traģēdija, kurā naudas grūtības ir “mazākā problēma”. “Es regulāri sastopos ar šādām situācijām: sievietei pēc šķiršanās nav no kā un kur dzīvot. Grūtāk ir tikt pāri emocionālām traumām, kas radušās, esot vardarbīgās attiecībās, nekā atrisināt finansiālas problēmas.”

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X