ASV zoodārzā piedzimis kaut kas vēl neredzēts – žirafe bez plankumiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Tenesī štata zoodārzā 31. jūlijā piedzimusi žirafe kā no pasaku grāmatas – pilnīgi bez šiem dzīvniekiem raksturīgajiem plankumiem. Ļoti iespējams, ka šis žirafēns ir vienīgais tāds pasaulē.

“No pirmās dienas mēs iztaujājam zoodārzu speciālistus visā valstī. Īpaši tos, kas savā amatā pavadījuši ilgu laiku. Mēs prasām, vai tie kaut ko tādu ir redzējuši. Neviens nav,” Tenesī medijam “WJHL” stāstīja zoodārza “Brights Zoo” direktors Deivids Braits.

Tiesa, vēstures avotos pastāv ziņas par to, ka 1970. gados Japānā ir piedzimusi žirafe bez plankumiem, tomēr fotogrāfiju ar to nav.

Tumšo plankumu forma un izvietojums katrai žirafei nav nejaušs, bet tiek pārmantots no mātes. Plankumi palīdz žirafēm saplūst ar apkārtējo vidi, tāpēc to trūkums savvaļas žirafei nozīmētu drīzu nāvi plēsēju nagos. Ņemot to vērā, Tenesī zoodārza žirafei ir paveicies, ka tā piedzimusi nebrīvē.

Īpatnējais žirafēns varētu pievērst uzmanību reti apspriestai problēmai – žirafu klusai izmiršanai. Dabiskās vides zuduma un malumedniecības dēļ pēdējo 30 gadu laikā Āfrikā žirafu populācija sarukusi par 40 procentiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu