Video un foto Šlesera organizētā piketā pie Brīvības pieminekļa sapulcējušies daži simti cilvēku (27)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Justs Kravalis/TVNET GRUPA

Sestdienas pēcpusdienā uz partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) līdera Aināra Šlesera organizēto protesta akciju ""Vienotības" valdības gāšanai" pie Brīvības pieminekļa ieradušies aptuveni 500 cilvēki.

Pasākumu tika sākts ar dziesmas "Sanāciet, sadziediet, sasadancojiet" atskaņošanu un pie Brīvības pieminekļa pulcējušies aptuveni 500 cilvēki, tostarp, partijas redzamākie līderi - Ainārs Šlesers, Ringolds Balodis, Ramona Petraviča, Vilis Krištopans un citi.

Daudzi sanākušie tērpušies sarkanos kreklos ar uzrakstu "Atlaist Saeimu". Daļai līdz ir Latvijas karogi. Par kārtību rūpējas partijas nolīgtie apsardzes darbinieki un policija.

Šlesera uzrunā izskanēja asa kritika pie varas esošajiem politiķiem un sabiedriskajiem medijiem. Šlesers, piemēram, kritizēja valdības lēmumu gados vecajiem Krievijas pilsoņiem likt kārtot valsts valodas pārbaudījumu. Izskanēja arī kritika par slikto demogrāfijas stāvokli valstī un politiķu aroganci, nerisinot šo problēmu.

Tāpat Šlesers kritizēja iespējamos plānus pieņemt Stambulas konvenciju, piesaucot vecāku problēmas sūtīt bērnus uz kino, kur demonstrējot pret tradicionālajām vērtībām esošas lietas.

Šlesers kritizēja prezidentu Edgaru Rinkēviču, kurš uzticējis valdības veidošanu esošajai labklājības ministrei Evikai Siliņai (JV), lai gan arī citām partijām esot premjera kandidāti. Šlesers uzskata, ka arī viņš esot gana labs premjera amata kandidāts.

Viņš savā runā apgalvoja, ka tagad tiekot veidota ierēdņu valdība. Tāpat Šlesers uzskata, ka ierēdņu skaits būtu jāsamazina par trešo daļu.

Šlesers arī nekautrējās sevi paslavēt par to, cik daudz esot darījis investoru piesaistīšanā un politikā nekad neesot turējies pie krēsla.

Ņemot vērā minēto, Šlesers aicināja Siliņu sagatavot problēmu risināšanas plānu un to ieviest. Gadījumā, ja šāda plāna nebūšot, tad no 1.novembra LPV aktīvi rīkosies un sāks vākt parakstus 14.Saeimas atlaišanai.

Akcija noslēgusies bez starpgadījumiem.

TVNET jau vēstīja, ka šodien plkst.15 pie Brīvības pieminekļa notiks LPV organizēta protesta akcija.

Šlesers uz to aicinājis, izplatot reklāmas gan sociālajos medijos, gan radio.

Protestēt paredzēts pret "Vienotības" valdību un tās īstenoto politiku, kas esot vainojama pie daudzām negācijām Latvijā. Reklāmās opozīcijas politiķis pauž prieku par Krišjāņa Kariņa (JV) valdības krišanu, taču nav apmierināts, ka arī jauno valdību veido "Jaunā vienotība".

Rīgas domē aģentūra LETA uzzināja, ka minētajā laikā pie Brīvības pieminekļa paredzēts paust iedzīvotāju viedokli pret "nesaprātīgo valdības rīcību, pret energoresursu cenu nepamatotību un valsts varas ignoranci pret pilsoņu tiesībām noteikt valsts politiku".

Plānots, ka pasākumā piedalīsies 1000 dalībnieku.

Kā skaidroja domē, protesta pasākums pieteikts likumā noteiktajā kārtībā, un pašvaldībai nav tādas informācijas, lai veiktu ierobežojošas darbības.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu