Latvijas Preses izdevēju asociācija kritizē Latvijas pasta aicinājumu (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
VAS "Latvijas pasts" jaunā vadītāja Beāte Krauze-Čebotare
VAS "Latvijas pasts" jaunā vadītāja Beāte Krauze-Čebotare Foto: Paula Čurkste/LETA

VAS "Latvijas pasts" jaunās vadītājas Beātes Krauzes-Čebotares aicinājums presi izdot tikai konkrētās dienās ir pārsteidzīgs, pauda Latvijas Preses izdevēju asociācijas (LPIA) izpilddirektors Guntars Līcis.

Viņš skaidroja, ka līdz šim "Latvijas pasts" nav vedis visaptverošas un konstruktīvas sarunas par iespējamību presi izdot tikai konkrētās dienās, un, lai arī sapulcēs ideja ir izskanējusi, patlaban izdevēji par šādu priekšlikumu nedomā, jo jau noslēgti līgumi par 2024.gada piegādēm.

Vienlaikus Līcis pauda, ka jebkura sadarbība ir iespējama, taču, lai nonāktu pie kopsaucēja, nozarei ir jāredz skaitļi un izmaksu modeļi, kurus "Latvijas pasts" līdz šim nav piedāvājis. Līdztekus viņam bija grūti komentēt, cik kopumā šāda kārtība nozarei varētu izmaksāt, un no kurienes tiktu ņemti līdzekļi, lai pielāgotos jaunam sadarbības modelim.

Tāpat LPIA izpilddirektors pauda izbrīnu par nesen darbu sākušās pasta vadītājas pārsteidzīgajiem priekšlikumiem. "Mums nav bijusi jēgpilna saruna," atzīmēja Līcis, piebilstot, ka Krauze-Čebotare izdarījusi priekšlaicīgus secinājumus, nekonsultējoties ar nozari kopumā.

LPIA reģistrēta 1993.gadā. Asociācija ir sabiedriska organizācija, kuras mērķis ir veicināt drukāto mediju un izdevējdarbības nozares attīstību. Savā darbībā tā aizstāv organizācijas biedru intereses attiecībās ar publiskās varas, sabiedriskajām un privātajām institūcijām. Saskaņā ar asociācijas tīmekļvietni patlaban LPIA ir 23 biedri.

Trešdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" Krauze-Čebotare pauda, ka "Latvijas pasts" piedāvā preses izdevējiem vienoties par noteiktām dienām, kad preses izdevumi varētu tikt izdoti, jo šobrīd katram preses izdevējam ir savas dienas, kad tie izdod preses izdevumus, bet tas palielina izmaksas, jo "Latvijas pastam" piegādes ir jāveic katru dienu.

"Ja būtu iespēja vienoties par noteiktām dienām, tas noteikti atstātu pozitīvu iespaidu arī uz cenu, un mēs varētu nodrošināt šo pakalpojumu gan kvalitatīvāk, gan arī lētāk izdevējiem," sacīja "Latvijas pasta" vadītāja.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu