Valsts kontrole veiks finanšu revīziju Rēzeknes pašvaldībā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rēzeknes pilsētas dome
Rēzeknes pilsētas dome Foto: Ivars Soikāns/LETA

Valsts kontrole (VK) veiks finanšu revīziju Rēzeknes pašvaldībā, informē VK Sabiedrisko attiecību un iekšējās komunikācijas daļas vadītāja Signe Znotiņa-Znota.

Ņemot vērā identificētos riskus saistībā ar Rēzeknes pašvaldības spēju izpildīt uzņemtās saistības un risināt radušās finanšu problēmas, VK Saimnieciskā gada pārskata (SGP) revīzijas apjomā ir iekļāvusi Rēzeknes pašvaldību ar mērķi vērtēt pašvaldības budžeta vadības atbilstību tiesību aktiem, plānošanas dokumentiem un valstiski atzītai praksei un uzņemto saistību pilnīgumu.

VK par minēto jautājumu sagatavos starpziņojumu SGP revīzijā līdz šī gada beigām, vienlaikus paturot iespēju revīzijas laikā nodalīt jautājumu atsevišķā revīzijā. Tāpat VK par būtiskiem faktiem vai iespējamiem normatīvo aktu pārkāpumiem, ja tādi tiks konstatēti revīzijas laikā, nekavējoties informēs atbildīgās iestādes.

Lai sekmētu revīzijas norisi un veicinātu Rēzeknes pašvaldības finansiālās situācijas izvērtējumu, kā arī ņemot vērā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) un Finanšu ministrijas (FM) kompetenci pašvaldību pārraudzībā, VK aicinājusi ministrijas līdz 5.septembrim sniegt to rīcībā esošo informāciju un nepieciešamības gadījumā tikties ar VK revidentiem, lai detalizēti pārrunātu identificētās finanšu problēmas.

Atbilstoši VK likumam VK nodod atklātībai informāciju par revīziju pēc tās pabeigšanas. Līdz tam visai informācijai saistībā ar minēto revīziju ir ierobežotas pieejamības statuss.

TVNET jau vēstīja, ka 14.augustā pēc VK aicinājuma notika tikšanās ar FM un VARAM pārstāvjiem, lai iepazītos ar detalizētāku informāciju un izvērtētu iespējamo racionālāko veidu turpmākai rīcībai.

Kā vēstīts, Rēzeknes pilsētas budžetā šogad pietrūkst 3,9 miljonu eiro, liecina informatīvais ziņojums par Rēzeknes pašvaldības budžeta situāciju.

FM ir saņēmusi Rēzeknes domes priekšsēdētāja Aleksandra Bartaševiča paziņojumu, ka viņš ierosinājis Rēzeknes pašvaldības domei iesniegt FM pašvaldības finanšu stabilizācijas pieteikumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu