"Forus" piedāvā Latvijā nebijušu braucienu kategoriju "Deal", kurā cenas noteicējs ir pats braucējs (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Mobilitātes lietotne "Forus", sākot ar šodienu, Latvijā ir sākusi piedāvāt unikālu braucienu kategoriju "Deal". Jaunizveidotajā braucienu kategorijā cenu nosaka vienošanās starp šoferi un braucēju, nevis lietotnes automātiskais algoritms, kā tas ir visās citās kategorijās.

Inovatīvā braucienu kategorija ir pieejama arī Igaunijā un Lietuvā kopš šī gada pavasara un pusgada laikā ir kļuvusi par vienu no populārākajām braucienu kategorijām, tādēļ ieviešana Latvijā ir bijis loģisks solis uzņēmuma attīstībā.

""Forus" nemitīgi attīstās ar mērķi risināt klientu ikdienas transporta vajadzības. "Deal" braucienu kategorija ir pierādījums tam, ka mēs cītīgi strādājam, lai radītu apstākļus, kuros visas puses ir ieguvējas. "Deal" kategorija ir revolūcija Baltijas transporta pakalpojumu nozarē, jo ļaus braucējam un šoferim vienoties par braucienu savstarpēji, lietotnei cenu nerēķinot un neizmantojot arī cenas reizinātāju. Tas ir 100% godīgs risinājums, kuros abas puses paliek apmierinātas,” stāsta lietotnes "Forus" reģionālais vadītājs Baltijā Stass Brilis.

Vēl viena būtiska lieta, kas atšķir šo kategoriju no visām pārējām, ir tas, ka, apstiprinot "Deal" braucienu, šoferis pēc tam nevar veikt atcelšanu, līdz ar to braucējs var būt drošs, ka šoferis ieradīsies pieteikumā norādītajā laikā un cena netiks mainīta.

Parasti, lai noteiktu sava brauciena cenu, braucējam ir jāievada adrese un jāizvēlas sev vēlamais pasūtījums pēc gaidīšanas laika, automašīnas markas vai šofera. Taču, izvēloties pasūtījumu "Deal" kategorijā, pirms tā apstiprināšanas braucējam ir iespēja mainīt brauciena cenu, piedāvājot sev vēlamo. Tiklīdz braucējs apstiprina vai nosaka jauno brauciena cenu, tā tiek nosūtīta visiem šoferiem, un tie šoferi, kuri ir ieinteresēti pieņemt pasūtījumu ar vēlamajiem nosacījumiem, apstiprina piedāvājumu vai nosūta braucējam savu jauno piedāvājumu atpakaļ. Braucējs redz visus iespējamos piedāvājumus no šoferiem, kuri ir izrādījuši interesi par pasūtījumu, un izvēlas sev piemērotāko.

Lietotnes pārstāvji prognozē, ka jaunās kategorijas pieprasījums varētu būt par aptuveni 30-35% augstāks nekā citām kategorijām "ekstremālos" apstākļos, piemēram, sastrēgumstundās, svētku dienās, koncertu un festivālu norises dienās, naktīs, garos braucienos un tamlīdzīgi. Savukārt normālos apstākļos pieprasījums prognozējas aptuveni par 10-15% augstāks nekā citām kategorijām. Tajā pašā laikā "Deal" ne vienmēr ir par zemākās cenas noteikšanu – ir gadījumi, kad braucējs ir gatavs samaksāt nedaudz augstāku cenu nekā parasti, par sev ļoti vēlamu braucienu.

Kopš pagājušā gada, kad lietotne tika ieviesta Latvijas tirgū, Latvijā, izmantojot mobilitātes lietotni "Forus", ir veikti vairāk nekā viens miljons braucienu un kopskaits pārsniedz 2500 šoferu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu