Latvijas izlases šogad nebeidz pārsteigt un priecēt. Vispirms jau fantastiskā bronzas medaļa Pasaules čempionātā hokejā, bet tagad – arī fenomenāla uzvara pār Franciju Pasaules kausā basketbolā. Mūsējie ir vienkārši uz uguns! Tomēr pēc katras šādas uzvaras pieķeru sevi domājam – bet kā tad futbols? Kā tad pasaules sporta karalis?

Atceros, kā pirms vairākiem gadiem arī pats nedaudz piedalījos Latvijas futbola izlases rebrendingā, lai ar saviem tekstiem palīdzētu uzburt pilnvērtīgāku un emocionālāku izlases jauno tēlu reklāmas klipā. Šobrīd kaut kā šķiet, ka tā reklāma bija daudz labāka par izlases sniegumu, un labi, ka viņus vismaz nosauca par 11 vilkiem, nevis 11 lūšiem.

Iemetot ātru aci FIFA Pasaules rangā, šobrīd Latvijas izlase tajā ierindojas 134. vietā. Aiz Zālamanu salām, kas ir vidēji attīstīta salu valsts Klusā okeāna dienvidrietumos. Un aiz Antigvas un Barbudas. Antigva un Barbuda ir valsts Ziemeļamerikā. Tā ir salu valsts, kuras sastāvā ir iekļautas trīs lielās salas un vairākas mazākas salas. No visām salām tikai divas ir apdzīvotas. Šajā valstī ir 93 tūkstoši iedzīvotāju.

Respektīvi – mūs apsteidz pat valstis, par kurām neko neesam dzirdējuši, un valstis, kurām šaurākajās vietās futbola bumbu varētu pārspert pāri. Kā tad tā? Kas atgadījies? Kuru vainot?

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X