Aptauja: Latvijā 68% autovadītāju paši atzīst, ka brauc agresīvi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Latvijā 68% autovadītāju paši atzīst, ka mēdz braukt agresīvi, liecina "Carlsberg 0.0 atbildīgas braukšanas indeksa" aptaujas dati.

Tostarp 9% autovadītāju atzina, ka mēdz bieži braukt agresīvi, bet 59% - ka reti. Savukārt 32% autovadītāju norādījuši, ka nemēdz braukt agresīvi.

Vīrieši biežāk atzinuši, ka brauc agresīvi. Bieži agresīvi brauc 11% aptaujāto vīriešu un 7% sievietes, bet reti - 64% vīriešu un 52% sieviešu.

Salīdzinot ar aptaujas rezultātiem pērn, būtiski pieaudzis to autovadītāju skaits, kuri atzīst, ka reti, bet tomēr mēdz braukt agresīvi. Pērn to atzina 50% aptaujāto.

Tāpat pieaudzis arī to autovadītāju skaits, kuri bieži brauc agresīvi (2022.gadā - 7%). Arī pērn bija vērojama tendence, ka vīrieši biežāk atzīstas agresīvā braukšanā.

Analizējot respondentu atbildes dažādās vecuma grupās, visbiežāk agresīvu braukšanu atzīst autovadītāji vecumā no 18 līdz 29 gadiem (21%), savukārt to, ka nekad nav braukuši agresīvi, visbiežāk apgalvo autovadītāji vecumā no 60 līdz 74 gadiem (44%).

Dati reģionālā griezumā liecina, ka agresīvākie braucēji ir Rīgā (12%) un Kurzemē (13%), bet atbildi, ka nekad nav braukuši agresīvi, visbiežāk sniedz autovadītāji Zemgalē (36%) un Latgalē (36%).

Aptauja tapusi sadarbībā ar "Drošas braukšanas skolu" (DBS) un pētījumu centru "Norstat". Aptaujā, kas veikta 2023.gada jūlijā, piedalījās 1000 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu