Ukrainas karaspēks pavirzījies uz priekšu divos frontes posmos (4)

TVNET/LETA/UKRAINSKA PRAVDA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Ukrainas bruņotie spēki svētdien veikuši pretuzbrukuma operācijas divos frontes sektoros un pavirzījušies uz priekšu Bahmutas apkaimē un Zaporižjas apgabala rietumos, teikts ASV Kara studiju institūta (ISW) jaunākajā apskatā par situāciju frontē.

Ģeolokācijas dati liecina, ka Ukrainas spēki kontrolē pie Bahmutas esošā Kliščivkas ciema dienvidu daļu. Ukrainas spēku grupējuma "Taurija" pārstāvis Oleksandrs Štupuns paziņoja, ka Ukrainas spēki ir guvuši panākumus Verboves virzienā.

Ukrainas spēku "Taurija" grupas komandieris brigādes ģenerālis Oleksandrs Tarnavskis paziņojis, ka Krievijas spēki 60% laika un resursu veltījuši vairāku aizsardzības pozīciju izveidei, kuras Ukrainas spēki tagad ir pārvarējuši, un tikai 20% - nākamajām divām pozīcijām tālāk uz dienvidiem.

Analītiķi atzīmē, ka šo pārrauto Krievijas aizsardzības pozīciju sēriju veido savstarpēji savienotu Krievijas tranšeju un zemnīcu sistēma, ko aizsargā prettanku grāvji un blīvi mīnu lauki,

un Tarnavska paziņojums apstiprina ISW iepriekšējo novērojumu, ka Krievijas spēki, iespējams, nav veidojuši tikpat sarežģītas nākamās aizsardzības līnijas, jo īpaši attiecībā uz mīnu lauku blīvumu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu