Čakša: Mērķis ir trīs gadu laikā palielināt pedagogu atalgojumu līdz 2500 eiro mēnesī (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša
Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV), sveicot ar jaunā studiju gada sākumu, atgādinājusi par iecerēm virzībā uz Latvijas augstākās izglītības izcilību un starptautisko konkurētspēju, investīcijas primāri novirzot cilvēkkapitāla stiprināšanai un ataudzei.

Iecerēta gan jaunā doktorantūras modeļa ieviešana, gan starptautiskajā praksē balstītas akadēmiskās karjeras sistēmas veidošana, uzrunā sola Čakša.

Tāpat šajā gadā noslēgsies visu studiju virzienu akreditācija. Pēc ministres sacītā, tas pierādīs Latvijas augstākās izglītības atbilstību starptautiskajiem standartiem, "spēju būt pilntiesīgiem Eiropas un pasaules augstākās izglītības un zinātnes elites spēlētājiem", kā arī apliecinās Latvijā izsniegtā diploma vērtību studējošo un darba devēju acīs.

Uzrunā Čakša atsaucās uz jauno skolotāju sagatavošanu, "kas ir ne tikai mūsu izglītības sistēmas, bet arī Latvijas valsts drošības un attīstības mugurkauls", atgādinot par savu mērķi trīs gadu laikā palielināt pedagogu atalgojumu līdz 2500 eiro mēnesī.

Noslēgumā Čakša uzsver, ka "jūtas ļoti pagodināta" būt izglītības un zinātnes ministres amatā, jo tā varot "katru dienu satikt savus domubiedrus, cilvēkus, kas liek ieraudzīt dziļāk, domāt plašāk un darīt vairāk - studentus, mācībspēkus un zinātniekus".

"Vairojiet gudrību un dalieties ar zināšanām! Esiet sev, savai ģimenei un pats galvenais - savai valstij," novēl ministre.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu