Krievijā eksistējot ideja mobilizēt 3 miljonus cilvēku (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijā eksistē ideja karam pret Ukrainu mobilizēt trīs miljonus cilvēku, intervijā izdevumam “Zabaikaļje” pavēstījis Krievijas Valsts domes aizsardzības komitejas loceklis ģenerālleitnants Andrejs Guruļevs.

“Lūk, runā: “Mobilizēsim trīs miljonus”,” pavēstīja deputāts. Viņš gan neprecizēja, kur un kas šādus ierosinājumus izsaka.

Guruļevs intervijā uzsver, ka realizēt šādu iniciatīvu būs ļoti sarežģīti, jo trīs miljonus mobilizēto vajadzēs nodrošināt ar ieročiem, munīciju, tehniku un citiem līdzekļiem.

“Militāri rūpnieciskais komplekss uzreiz tik daudz nevarēs iedot,” pavēstīja deputāts.

Viņš uzskata, ka tieši tāpēc Krievijas varas iestādes neizsludina jaunu mobilizācijas vilni, tā vietā koncentrējoties uz līgumkareivju piesaistīšanu.

Līdz šā gada beigām Krievija plāno armijai piesaistīt 420 000 jaunu līgumkareivju. Visticamāk, šo plānu izpildīt neizdosies.

Saskaņā ar Rietumu izlūkdienestu datiem, Ukrainā līdz šim nogalināti aptuveni 120 000 Krievijas kareivju, bet, pieskaitot arī ievainotos, Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasnieguši 300 000.

Kā vēstīja ASV Kara pētījumu institūts (ISW), Krievijai augustā beigušās dzīvā spēka rezerves. Par to liecinot fakts, ka spēki pa frontes līniju tiekot pārvietoti tikai ar mērķi “lāpīt caurumus”.

Neskatoties uz rezervju izsīkumu, Krievija joprojām nav izsludinājusi jaunu masveida mobilizācijas vilni. Šāda vilcināšanās varētu būt saistīta ar bažām par sabiedrības negatīvo reakciju un Krievijas diktatora Vladimira Putina reitinga kritumu.

Tajā pašā laikā Krievija nesen pieņēmusi vairākus jaunus likumus, kas varētu būt saistīti ar masveida mobilizācijas plāniem.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu