Video "Kas kontrolē kalnus, tam ir izšķiroša priekšrocība." Kā NATO karavīri trenējas Slovēnijā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Kalnains reljefs konflikta situācijā ir gan liels izaicinājums, gan arī var sniegt izšķirošas priekšrocības tai pusei, kura to vislabāk prot izmantot savā labā. 

NATO Kalnu karadarbības izcilības centrs Slovēnijas kalnos rīko apmācības NATO valstu kājniekiem, lai tie prastu efektīvāk aizsargāties no uzbrukuma neierastā reljefā un apstākļos. Īpaši svarīgi tas ir tāpēc, ka kalnainās valstīs tieši kalnos atrodas kritiskās infrastruktūras objekti.

"25% no Zemes kopējās platības ir kalnaini. Kalnos atrodas kritiskā infrastruktūra un kritiskie resursi, piemēram, ūdens, dambji, elektroapgādes līnijas, cauruļvadi, ceļi, lielceļi un tuneļi," skaidro izcilības centra direktora vietnieks pulkvedis Rudžero Kučīni.

"Tam, kurš kontrolē šo kritisko infrastruktūru, ir izšķiroša priekšrocība pār pretinieku."

NATO Kalnu karadarbības izcilības centrs Slovēnijā ir NATO akreditāciju ieguvusi starptautiskā militārā institūcija, kas savās zināšanās un pieredzē dalās ar pārējām NATO dalībvalstīm. Taču NATO tiešā veidā nefinansē izcilības centrus, kā arī tie nav daļa no NATO komandstruktūras, norāda NATO komunikācijas nodaļa. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu