Kallasa neuzskata, ka viņai vajadzēja demisionēt

TVNET/LETA/ERR
CopyLinkedIn Draugiem X
Kaja Kallasa.
Kaja Kallasa. Foto: Zane Bitere/LETA

Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa otrdien, 5. septembrī paziņoja, ka nepiekrīt valsts prezidenta Alara Karisa paustajam viedoklim, ka viņai vajadzēja atkāpties no amata, jau sākoties skandālam saistībā ar kravu pārvadājumiem uz un no Krievijas, ko veic viņas vīram Arvo Hallikam līdz šim daļēji piederējušais uzņēmums "Stark Logistics".

"Izmantošu šo izdevību, lai laipni norādītu prezidentam uz savu viedokli un palieku pie šī viedokļa," sacīja Kallasa intervijā Igaunijas sabiedriskajam radio.

"Es būšu premjerministre tik ilgi, kamēr koalīcijas partneri un mana partija mani atbalsta. Bet līdz šim tie nav devuši man iemeslu par to šaubīties," uzsvēra Kallasa, kas ir arī Reformu partijas priekšsēdētāja.

Jau ziņots, ka prezidents pirmdien žurnālistiem teica, ka "būtu devis priekšroku tam, ka valdības vadītāja būtu atkāpusies jau pašā sākumā, kad sākās šī notikumu ķēde, kas noveda pie nopietnas krīzes".

"Tas būtu pasargājis gan viņu pašu, gan viņas tuviniekus, gan valdības spēju strādāt un Igaunijas vēstījumu uzticamību," norādīja Kariss.

"Taču katrs šādā situācijā izdara savu izvēli, pats izvērtējot morālās problēmas nopietnību," piebilda prezidents.

Jau vēstīts, ka Igaunijas sabiedriskā raidorganizācija ERR augustā ziņoja, ka premjeres vīram daļēji piederošais loģistikas uzņēmums "Stark Logistics" kara Ukrainā laikā turpina pārvadājumus uz un no Krievijas.

Lai gan Krievijai noteiktās sankcijas nav pārkāptas, opozīcija pieprasījusi Kallasas demisiju, norādot, ka premjere pastāvīgi iestājas par to, ka jebkādas biznesa attiecības ar agresorvalsti Krieviju jāpārtrauc.

Savukārt Kallasa aicinājumus atkāpties noraida, uzsverot, ka nekādu pārkāpumu nav izdarījusi.

Sākoties skandālam, Halliks paziņoja, ka pārdos viņam ar investīciju kompānijas "Novaria Consult" starpniecību piederošos 24,8% "Stark Logistics" kapitāldaļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu