Desmitiem musulmaņu kleitās tērptu meiteņu netiek ielaistas Francijas valsts skolās (9)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Jauna sieviete, ģērbta abaijā sarunājas ar citiem jauniešiem uz ielas Nantē, Francijas rietumos 2023. gada 31. augustā.
Jauna sieviete, ģērbta abaijā sarunājas ar citiem jauniešiem uz ielas Nantē, Francijas rietumos 2023. gada 31. augustā. Foto: LOIC VENANCE/AFP

Francijas izglītības ministrs informēja, ka pirmdien, 4. septembrī, Francijas valsts skolās ieradās gandrīz 300 meiteņu, ģērbtušās abaijā - garajā Tuvo Austrumu izcelsmes kleitā, kuru kopš pagājušās nedēļas skolās nēsāt ir aizliegts, vēstīts ziņu portālā BBC.

Saskaņā ar Francijas Izglītības ministrijas rīcībā esošajiem datiem, aizliegtajā apģērbā valsts skolās ieradās 298 pārsvarā 15 un vairāk gadus vecas meitenes. Taču pēc pārrunām ar skolas darbiniekiem lielākā daļa meiteņu piekrita pārģērbties citās drēbēs un skolās tika ielaistas.

Tomēr 67 meitenes atteicās pārģērbties un tādēļ tika aizsūtītas mājās. Skolas plāno sākt pārrunas ar meiteņu ģimenēm. Gadījumā, ja pārrunas nenesīs rezultātus un meitenes turpinās uz mācībām ierasties aizliegtajā apģērbā, viņas no skolām tiks izslēgtas.

Ņemot vērā, ka pirmdien mācību gadu sāka 12 miljoni skolēnu, Francijas valdība uzskata, ka abaiju aizliegums kopumā sabiedrībā ir ticis veiksmīgi pieņemts.

Abaiju aizliegums skolās tika izziņots augusta beigās.

Francijā ir stingri aizliegts skolās un valdības ēkās lietot reliģiskos simbolus. Piemēram, musulmaņu sieviešu galvas lakata valkāšana valsts skolās Francijā ir aizliegta jau kopš 2004. gada.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu