Krievija starptautiskā aptaujā atzītā par galveno draudu pasaulei (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Vairāk nekā 70% cilvēku 36 pasaules valstīs par lielāko draudu pasaules drošībai uzskata Krieviju, secināts izdevuma “U.S. News & World Report” veiktajā aptaujā.

72% respondentu aptaujā “Labākās valstis” piekrita apgalvojumam, ka “Krievija ir drauds visai pasaulei”. Analoģiskā jautājumā par Ķīnu apstiprinoši atbildēja 66% respondentu, bet par ASV – 50%.

Visvairāk Krieviju kā lielāko draudu uztver tās kaimiņvalstu iedzīvotāji – Somijā, Polijā, Japānā, kā arī Dānijā Krieviju par galveno draudu atzina vairāk nekā 90% respondentu.

Reitingu “Labākās valstis” (“Best countries”) veido ASV izdevums “U.S. News & World Report”, balstoties uz starptautisku aptauju, kas veikta kopā ar starptautisko mārketinga aģentūru WPP un Pensilvānijas Universitātes Vortona biznesa skolu.

Iedzīvotāju aptauja tika veikta no šā gada marta līdz jūnijam 36 pasaules valstis. Šo valstu iedzīvotāji aptaujā izteica savu viedokli par 87 pasaules valstīm, novērtējot tās pēc 73 dažādiem rādītājiem.

“U.S. News & World Report” pētījuma rezultāti ir līdzīgi citiem pētījumiem, kas veikti, kopš Krievija pagājušā gada februārī sāka pilna apjoma iebrukumu Ukrainā, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums “The Moscow Times”.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu