No manis noteikti sanāktu diezgan sūdīgs “fact checker” jeb informācijas pārbaudītājs, bet dažkārt kāds internetā uzraksta kaut ko tik stulbu, ka nespēju atturēties, to nedaudz neiztirzājot. Šoreiz manu nedalītu uzmanību piesaistīja partijas “Konservatīvie” (iepriekš Jaunā konservatīvā partija) priekšsēdētāja Gata Eglīša rakstītais.

Kontekstam uzreiz jāpastāsta par politiķi, jo gan jau ne visi zina vai atceras, kas viņš tāds ir. Tātad, Eglītis darbojās iepriekšējā Saeimas sasaukumā un kādu laiku bija arī labklājības ministrs, bet pirms tam – Ministru prezidenta un ekonomikas ministra padomnieks ekonomikas jautājumos.

Wikipedia par viņa izglītību stāsta: “Absolvējis Dobeles Valsts ģimnāziju. Augstāko izglītību ieguvis Rīgas Ekonomikas augstskolā, Vīnes Diplomātijas akadēmijā un Hopkinsa Universitātē Itālijā. Studējis arī Dānijā.” Nenoliedzami iespaidīgi, un uzreiz skaidrs, ka nav nedz idiots, nedz arī trūkumcietējs, ko apliecina arī nākamais ieraksts: “Pārvalda latviešu, angļu, krievu, franču, dāņu un itāļu valodu. Daudz ceļojis, apmeklējis 89 valstis.”

Vārdu sakot – lielisks portfolio, labi izglītots un zinošs politiķis. Principā vienīgā sliktā replika uz papīra no manas puses varētu būt – ja vien viņš nebūtu konservatīvais... Jo tie man vienmēr šķituši kā ar degungalu Eiropā, bet pakaļu krievijā. Tomēr ne par to šoreiz stāsts.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X