Vēstnieks norāda uz Latvijas uzņēmēju pieaugošo aktivitāti biznesa sākšanai Austrālijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas vēstnieks Austrālijā Marģers Krams akreditācijas vizītes laikā pie Valsts prezidenta Rīgas pilī.
Latvijas vēstnieks Austrālijā Marģers Krams akreditācijas vizītes laikā pie Valsts prezidenta Rīgas pilī. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas vēstnieks Austrālijā Marģers Krams akcentēja Latvijas uzņēmēju pieaugošo aktivitāti biznesa uzsākšanai Austrālijā, kam ir būtiska loma politiskā un ekonomiskā dialoga stiprināšanā ar Austrāliju un citām Indijas un Klusā okeāna reģiona valstīm, informēja Ārlietu ministrija (ĀM).

ĀM pirmdien notika seminārs "Iepazīsti Austrālijas biznesa vidi" Latvijas uzņēmējiem, kurā dažādu nozaru pārstāvji dalījās pieredzē par uzņēmējdarbības uzsākšanu Austrālijā.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvniecības vadītāja Austrālijā Sabīne Kazaka uzsvēra, ka Austrālija ir liels tirgus ar daudzveidīgām iespējām. Vienlaikus, plānojot darbību Austrālijā, ir svarīgi ņemt vērā dažādus aspektus - klimata īpatnības, administratīvo pārvaldību, normatīvo regulējumu, sertifikācijas prasības, loģistikas risinājumus un savstarpējās komunikācijas nianses.

Par Austrālijas tirgus specifiku informēja un ar darba pieredzi dalījās Austrālijas goda konsuls Latvijā Tobijs Mūrs, "CiTech" valdes priekšsēdētājs Imants Kīns, AS "SAF Tehnika" pārdošanas direktors Uģis Hoņavko, "Aerones" biznesa attīstības vadītājs Āzijas un Klusā okeāna reģionā Matīss Sīviņš un projektu vadītāja Zane Krūzenberga.

Austrālija, ņemot vērā tās ģeogrāfisko izvietojumu un aizvien pieaugošo valsts ekonomikas dinamiku, ir atvērta sadarbības iespējām ar Latvijas uzņēmējiem, kas piedāvātu augstas pievienotās vērtības produktus tādās nozarēs kā enerģētika, lauksaimniecība, digitālās un informāciju tehnoloģijas, biomedicīna.

Semināru sadarbībā ar ĀM un Latvijas vēstniecību Austrālijā organizēja LIAA pārstāvniecības Austrālijā vadītāja Sabīne Kazaka. Ārlietu ministrija pateicas Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai un tās pārstāvniecībai Austrālijā, pārējiem viesiem, kā arī Latvijas uzņēmējiem par veiksmīgu semināra norisi.

Eiropas Savienība (ES) ir Austrālijas trešais lielākais tirdzniecības partneris, un arī tirdzniecības apjomam starp Austrāliju un Latviju ir tendence pieaugt. Lielākās Latvijas eksporta preču grupas uz Austrāliju ir koksne un tās izstrādājumi, mašīnas, mehānismi un elektriskās iekārtas, kā arī dažādi minerālie materiāli. Tiek prognozēts, ka līdz ar ES un Austrālijas Ekonomisko partnerattiecību nolīguma noslēgšanu savstarpējie tirdzniecības apjomi tikai pieaugs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu