Igaunijas parlamenta darbu paralizējusi opozīcijas rīcība

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Igaunijas karogs. Ilustratīvs attēls
Igaunijas karogs. Ilustratīvs attēls Foto: Zane Bitere/LETA

Igaunijas parlaments, kura pavasara sesijas darbu paralizēja opozīcijas īstenota obstrukcija, rudens sesiju pirmdien, 11. septembrī arī sāka ar obstrukciju, opozīcijas politiķiem paralizējot likumdevēja darbu ar procedūras jautājumu gūzmu. 

Rudens sesiju Rīgikogu atklāja parlamenta spīkers Lauri Husars, kurš pauda cerību, ka parlaments rudenī spēs atsākt iedarbīgi strādāt. Arī valsts prezidents Alars Kariss, kurš deputātus uzrunāja pēc Husara, pauda līdzīgu cerību.

"Lai valsts funkcionētu un atrisinātu nepieciešamos jautājumus, tai jāspēj būt pārvaldāmai, tādēļ republikas valdībai ir jābūt pietiekamai rīcības brīvībai, bet otrs princips ir tas, ka pārvaldībai jābūt demokrātiskai - caurskatāmai, pamatotai un pakļautai parlamentārai kontrolei," teica Kariss.

Tomēr, kad parlamenta spīkers sāka rudens sesijas pirmo sēdi, kļuva skaidrs, ka opozīcija turpina obstrukciju. Opozīcijas deputātiem nepatika Rīgikogu valdes izstrādātā darba kārtība un tā sāka procedūras jautājumu gūzmu.

Husars 45 minūtes atbildēja uz procedūras jautājumiem, bet pēc tam pārtrauca to pieņemšanu, sakot, ka jautājumi sāk atkārtoties. Pirmdienas sēde turpinājās, kad balsojumā tika apstiprināta darba kārtība, bet pirms tam opozīcijā esošā Igaunijas Konservatīvā tautas partija (EKRE) pieprasīja desmit minūšu pārtraukumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu