Piešķir vairāk nekā 180 tūkstošus eiro Latvijas–Baltkrievijas robežas sargāšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Valdība otrdien, 12. septembrī atbalstīja 182 438 eiro piešķiršanu Iekšlietu ministrijai par izdevumiem, ka radušies pastiprināti sargājot robežu ar Baltkrieviju.

Izdevumi tiks kompensēti par jūliju, bet atsevišķās pozīcijās arī par maiju. Izdevumus veido samaksa par virsstundu darbu, piemaksas par nakts darbu, par darbu svētku dienās, par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos, par nozīmīgu ieguldījumu, komandējumu izmaksas un degvielas iegādes izmaksas.

Kopumā šogad no Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 7384 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ Latvijā ir uzņemti 317 cilvēki.

Pērn visa gada laikā kopā tika novērsti 5286 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, savukārt 217 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana netika liegta.

Saistībā ar nelegālās imigrācijas spiedienu no 11.augusta līdz 2024.gada 10.februārim vairākas administratīvajās teritorijās Baltkrievijas pierobežā ir spēkā pastiprināts robežapsardzības sistēmas darbības režīms, kas nomainīja valdības 2021.gada augustā noteikto un vairākkārt pagarināto ārkārtējo situāciju.

Ņemot vērā strauji pieaugušo hibrīdapdraudējumu uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, Valsts robežsardze mobilizējusi papildu dienestā esošos robežsargus ārējās robežas apsardzības stiprināšanai. Tāpat robežsardze pieprasījusi papildu atbalstu no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Valsts policijas. 

IeM atvēl 270 553 eiro ugunsdzēsēju transportlīdzekļu uzturēšanai

Valdība atļāva Iekšlietu ministrijai (IeM) pārdalīt neizlietoto finansējumu 270 553 eiro apmērā ugunsdzēsēju transportlīdzekļu uzturēšanai un iekšlietu dienestu amatpersonu medicīnas operāciju izmaksu segšanai.

163 528 eiro paredzēti, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta transportlīdzekļu uzturēšanu.

Savukārt 107 025 eiro paredzēti, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar plānveida maksas ķirurģisko operāciju apmaksu Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm. 

Iekšlietu iestādes Ukrainas kolēģiem piešķirs dronus 

Valdība otrdien atļāva iekšlietu resoram nodot Ukrainas likumsargiem 12 dronus.

Ukrainas Valsts policijai plānots nodot Latvijas policijas grāmatvedības uzskaitē esošos četrus bezpilota gaisa kuģus un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) uzskaitē esošos astoņus dronus.

Lidaparātu kopējā bilances vērtība ir 35 237 eiro.

VUGD organizēs dronu sūtījuma nogādāšanu Ukrainā, nododot to Ukrainas Valsts policijas Nodaļu pakalpojumu centram.

Kopējās provizoriskās izmaksas nodotās valsts kustamās mantas atjaunošanai tiek plānotas 2024. gadā 217 600 eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu