Valdība piešķir 25 000 eiro PVN kompensācijām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Satiksmes ministrijas ēka.
Satiksmes ministrijas ēka. Foto: Zane Bitere/LETA

Valdība otrdien, 12. septembrī atbalstīja 25 000 eiro piešķiršanu pievienotās vērtības nodokļa (PVN) kompensācijām Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru iestādes (BEREC) atbalsta aģentūras darbiniekiem un norīkotajiem ekspertiem.

Līdzekļus Satiksmes ministrijai piešķirs no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Latvijas valdības un BEREC atbalsta aģentūras mītnes līgums spēkā stājās 2021.gada 15.jūnijā, tajā noteikts, ka aģentūras štata darbinieki un norīkotie eksperti, kas nav Latvijas pilsoņi vai pastāvīgie iedzīvotāji, pienākumu pildīšanas laikā ir atbrīvoti no PVN maksāšanas, kas ir iekļauts personiskajām vajadzībām paredzēto preču un pakalpojumu cenā, ja šīs preces un pakalpojumi ir uzskaitīti A pielikumā un čeka vai rēķina vērtība ar PVN nav mazāka par 50 eiro.

Satiksmes ministrija izvērtē aģentūras darbinieku un norīkoto ekspertu PVN kompensēšanas pieteikumu atbilstību noteikumu prasībām, pieņem lēmumu un izdod administratīvo aktu par pieteikumā norādītās PVN summas kompensēšanu pilnībā vai daļēji vai par atteikumu kompensēt nodokli, veicot PVN nodokļa kompensācijas izdevumu apkopošanu saskaņā ar apmēru apliecinošiem dokumentiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu