Rumānija pie robežas ar Ukrainu būvē bumbu patvertnes

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ņikolenko publicētā fotogrāfija ar iespējamo sprādzienu Rumānijas teritorijā.
Ņikolenko publicētā fotogrāfija ar iespējamo sprādzienu Rumānijas teritorijā. Foto: Olehs Ņikolenko/Facebook

Rumānija otrdien, 12. septembrī, pavēstīja, ka līdzās robežai ar Ukrainu ir sākusi būvēt bumbu patvertnes, ar šo paziņojumu nākot klajā pēc drona atlūzu atrašanas robežas tuvumā aizvadītajā nedēļā.

50 Rumānijas karavīri otrdien sāka būvēt divas patvertnes, pavēstīja Aizsardzības ministrija.

Patvertnes tiek būvētas, lai aizsargātu Plauru iedzīvotājus. Tās tiks nodotas vietējo varasiestāžu rīcībā, tiklīdz būs pabeigtas, teikts paziņojumā.

Plauru apkaimē nesen tika uzietas drona atlūzas.

Rumānijas Nacionālā ārkārtas situāciju komiteja pieņēmusi lēmumu "īstenot aizsardzības pasākumus valsts teritorijā tiešā Ukrainas konflikta zonas tuvumā".

Rumāņi, kas dzīvo netālu no Ukrainas ostām Reni un Izmailijas, saņems brīdinājumus savos telefonos ar karu saistītu risku gadījumā.

Rumānijas prezidents Klauss Johanniss un NATO vadītājs Jenss Stoltenbergs sestdien paziņoja, ka viņi telefonsarunā pārrunājuši dronu atlūzu atrašanu.

Stoltenbergs pavēstīja, ka nav "nekādu pazīmju, kas liecinātu par nodomu uzbrukt NATO, taču šie triecieni ir destabilizējoši".

Viņš arī pauda gandarījumu par ASV lēmumu NATO gaisa telpas patrulēšanai izvietot vairāk iznīcinātāju F-16.

Kā paziņoja Johanniss, atlūzu atrašana liecina, ka "ir noticis absolūti nepieņemams Rumānijas suverēnās gaisa telpas pārkāpums".

Rumānija ir aktivizējusi pasākumus, lai pastiprinātu uzraudzību un gaisa telpas drošību pēc atkārtotiem Krievijas uzbrukumiem pāri robežai Donavas ostām un infrastruktūrai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu